Monitoren kunnen in 2021 50 dagen ingezet worden voor jeugdwerking

29 maart 2021

Monitoren voor jeugdkampen mogen dit jaar 50 dagen aan de slag in plaats van 25 met vrijstelling van de sociale bijdragen. 

 

Corona zorgt voor heel wat uitdagingen voor onze sport- en jeugdwerking. Door de sociale afstand en hygiënemaatregelen moeten organisatoren van jeugdkampen en -stages hun werking grondig aanpassen. Werken met kleinere groepen betekent namelijk ook extra locaties zoeken én extra monitoren inzetten. Met de paasvakantie in het verschiet en de zomervakantie op lange termijn vormde er zich zo een extra probleem: een nijpend tekort aan monitoren voor speelpleinen en sportkampen.  

 

Daarom besliste de kern van de federale regering om het maximum van 25 dagen - die monitoren kunnen werken zonder sociale bijdrage te betalen - voor dit jaar (2021) uitzonderlijk uit te breiden naar 50 dagen. Zo hebben monitoren de garantie dat ze véél meer dagen mogen inspringen én kunnen organisatoren hen dus 25 extra dagen inzetten.  


De bekrachtiging van dit nieuwe koninklijk besluit (KB) zal op deze manier bijdragen aan een positieve impact op de organisatie van sportkampen en speelpleinwerkingen. Volgens minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is dit tevens belangrijk om de komende maanden - ondanks de vervelende omstandigheden - toch de continuïteit te verzekeren van jeugdstages, speelpleinwerking en sportkampen. Dit vergemakkelijkt niet alleen de werking voor de organisatoren, maar volgens Vandenbroucke is dit ook belangrijk voor het welzijn van kinderen.

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken