Uit de Kennisbank: Aan de slag met de leerlijn zwemmen

19 april 2019
Uit de Kennisbank: Aan de slag met de leerlijn zwemmen

Fred Brevet neemt kinderen mee op ontdekking onder en boven water.

 

De leerlijn zwemmen is een onderbouwde praktische aanpak om kinderen waterveilig te maken. De leidraad gaat van waterwennen over leren zwemmen tot zwemsport. Fred Brevet is daarbij de compagnon die kinderen bijstaat in en rond het water.

 

In de ISB-Kennisbank vind je tal van documenten die je helpen om aan de slag te gaan met de leerlijn. Zo is er dit artikel als leidraad om de leerlijn zwemmen te implementeren in jouw zwembad. Het vertelt je ook hoe je iedereen mee krijgt met het basisprincipe dat waterveiligheid de eerste focus is. Hebben je lesgevers nood aan een opleiding of opfrissing? Via hanne.neirynck@isbvzw.be kan je vormingen op maat aanvragen.

 

Fred Brevet

Van plan om de brevetten van de leerlijn te gebruiken? Dan kan de bijhorende handleiding helpen. Die beschrijft de correcte aanpak van de verschillende proeven. Je kan de handleiding downloaden op de website van Fred Brevet. Daar kan je ook filmpjes bekijken bij de brevetten.

 

In ’Fred Brevet van A tot Z’ vind je een handige tijdlijn voor de verschillende stappen voor en na een lessenreeks. Per stap of mijlpaal geven we aan welk (promotie)materiaal jouw werking kan ondersteunen.

 

In de praktijk

De ISB-Kennisbank laat je ook enkele praktijkvoorbeelden zien. Met de leerlijn zwemmen van start gaan, verloopt namelijk niet altijd volgens het ideale scenario. In dit artikel kom je te weten hoe het eraan toeging bij de sportdiensten van Geel, Gent en Ronse.

 

 

Hoe krijg je alle verschillende partijen – scholen, clubs, private lesgevers … - nu op één lijn? Dit artikel laat zien hoe de sportdiensten van Maldegem, Genk en Lokeren de trekker zijn voor Fred Brevet.

 

Kennisbank_web.jpgMeer weten over de leerlijn zwemmen, Fred Brevet of andere thema’s? In de ISB-Kennisbank vind je ongetwijfeld wat je zoekt.

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken