'Vaardig zwemmen', het vervolg op 'Wijs waterwennen'

03 december 2018
'Vaardig zwemmen', het vervolg op 'Wijs waterwennen'

Een praktische gids voor zwemlesgevers en ouders die hun kind snel kantveilig willen maken.

 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het een van de grootste uitdagingen van de komende eeuw: kinderen op jongere leeftijd vertrouwd maken met water. Waar ze vroeger hamerden op de juiste zwemtechnieken, is het nu de norm om kinderen eerst zelfstandig doelmatig te laten voortbewegen in het water. Het boek 'Vaardig zwemmen' (Acco, 2018) wil daarbij helpen.

 

Het is in de eerste plaats een praktische gids voor de zwemlesgever. Maar ook sportieve, betrokken ouders kunnen met dit overzichtelijke boek hun kinderen snel kantveilig maken. Het oefenboek is het logische vervolg op 'Wijs waterwennen (Acco, 2015)"

 

Leerlijn Zwemmen

De nieuwe Leerlijn Zwemmen focust op een bredere motorische ontwikkeling en op de voorbereidende competenties voor de zwemsport. Die nieuwe aanpak zorgt ervoor dat kinderen zich sneller uit de slag kunnen trekken in diep water. Daar spelen de oefeningen in 'Vaardig zwemmen' op in. Ze zijn bovendien uitgewerkt met oog voor de nauwe link met de watersafety-brevetten, uitgegeven door het ISB en ontwikkeld door WASA.

 

Interesse? Bestel 'Vaardig Zwemmen' hier en lees meer over Fred Brevet en de zwembrevetten op fredbrevet.be

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken