Registreer jouw buurtsportwerking als stageplek voor (hoofd)animatoren

12 oktober 2015
Registreer jouw buurtsportwerking als stageplek voor (hoofd)animatoren

Enkel buurtsport voor kinderen en jongeren komt in aanmerking als stageplaats, gewone sportkampen en -lessen niet.

 

Sinds 1 oktober 2015 is de nieuwe 'regelgeving geattesteerde kadervorming' in voege. Een van de grootste wijzigingen is dat stagiaires animator en hoofdanimator enkel nog terecht kunnen op erkende stageplekken. Om jouw buurtsportwerking gericht op kinderen en jongeren te registeren als erkende stageplek surf je naar www.mijnkadervorming.be

 

Via deze website zullen stagiaires alle erkende stageplekken kunnen terugvinden. Hoe sneller jouw buurtsportwerking terug te vinden is op deze website, hoe meer stagiaires zich aan jouw werking kunnen koppelen.

 

Geen registratie = geen stagiaires

Wanneer een stagiaire aan de stage start zonder registratie op www.mijnkadervorming.be, dan is deze niet geldig. Deze wordt door de Vlaamse overheid ook niet retro-actief erkend. 

 

Vooraleer je werking geregistreerd is en op de website verschijnt, moet de Afdeling Jeugd nog haar goedkeuring geven. Dit duurt ongeveer 2 weken. Wacht dus niet te lang met je registratie.

 

Niet voor sportkampen, Multimove ...

De Afdeling Jeugd controleert de potentiële stageplekken of ze jeugdwerk zijn. BKO’s, IBO's, sportverenigingen, Multimoveaanbod, reguliere sportkampen en vrijetijdsbedrijven komen niet in aanmerking als stageplaats.

 

Voor buurtsportwerkingen

Voor buurtsportwerkingen die kinderen en jongeren bereiken is het dus wel mogelijk om erkende stageplaats te worden. Belangrijke factoren zijn het aanbod zelf, de methodische aanpak de aanwezigheid van een stagebegeleider met de nodige ervaring en/of attesten.

 

Meer info

 

 

  •  ShareDelen
  • Afdrukken