6 praktijkfilmpjes rond diversiteit in sport

21 mei 2014

De visie en knowhow van 4 sportclubs en een sportdienst in het traject rond participatie van meisjes en/of vrouwen met roots in de migratie.

 

9 maanden lang volgden we 5 praktijken: 4 sportclubs en een sportdienst. In het traject stond de participatie meisjes en/of vrouwen met roots in de migratie centraal. Hun verhaal, visie en knowhow werden vastgelegd in verschillende filmpjes.

 

Het traject 'sportparticipatie van meisjes en vrouwen met een etnisch cultureel diverse achtergrond' focust op een afgebakende doelgroep. Een groep die minder participeert aan sport en soms belemmeringen ervaart bij de deelname aan sport in een club. De nood om aandacht te besteden aan dit thema en deskundigheid op te bouwen is groot. Een werkgroep vertegenwoordigd door alle Vlaamse sportactoren (Bloso, Departement CJSM, ISB, VSF, SVS, VGC en Demos) ging hiermee aan de slag.

 

Het resultaat zijn 6 boeiende filmpjes. Vijf ervan vertalen het verhaal recht vanop het sportterrein. Het laatste behandelt het bredere kader op Vlaams niveau.

Neem de tijd om alle filmpjes te bekijken. Laat je inspireren en werk verder aan plannen en ideeën om vanuit de sportsector, de integratiesector, het jeugd – en jeugdwelzijnswerk, lokale besturen ... tot meer actie op het terrein te komen.


De filmpjes gingen in premiere op het Trefmoment Diversiteit op 23 mei. 


Bekijk alle filmpjes

 

 

 


  •  ShareDelen
  • Afdrukken