Download de Coronalert app

26 oktober 2020
Download de Coronalert app

Coronalert, de Belgische app om coronabesmettingen te monitoren, is gelanceerd.


Met Coronalert bescherm je jezelf en de anderen

Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein? Of in de bus, de metro, op café of op restaurant?

 

Vaak ken je hen niet eens persoonlijk. Toch is elk nauw contact een risico.

 

Coronalert helpt je om dit op te volgen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy.

Als een gebruiker van de app besmet is met het coronavirus, kan die persoon een waarschuwing laten uitsturen naar al zijn nauwe contacten van de voorbije dagen. Dit gaat sneller dan het klassieke contactonderzoek van het contact-center. Bovendien werkt het ook voor contacten die je niet persoonlijk kent.

 

Snelheid is belangrijk, om jezelf en je dierbaren te beschermen.

 

De app kan:

  • Je waarschuwen als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer.
  • Je adviseren over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen.
  • Andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus.

Coronalert waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Nauw betekent minstens 15 minuten op minder dan 2 meter. Want dan is de kans dat je besmet bent groot. Je krijgt advies over welke actie je moet ondernemen om jezelf en anderen te beschermen. Het opvolgen van contacten is belangrijk om de verspreiding van het virus te vertragen.


Hoe meer mensen de app downloaden en gebruiken, hoe meer Coronalert zal helpen bij het opsporen van contacten. Deel het bericht om deze Coronalert applicatie te downloaden dan ook zo snel en zo veel mogelijk. Meer info via https://coronalert.be/nl/.

 

Download de app vandaag nog;

1. Download de app via je gebruikelijke app store.
2. Installeer de app (gratis!) en geef je toestemming om Bluetooth te gebruiken.
3. Check regelmatig je meldingen; zo bescherm je jezelf en de anderen.

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken