Minister Somers lanceert oproep voor gelijkekansenprojecten 2020

29 juni 2020
Minister Somers lanceert oproep voor gelijkekansenprojecten 2020

en hij trekt daarvoor 600.000 euro uit.

 

Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur, Bart Somers, lanceert een oproep voor de ondersteuning van gelijkekansenprojecten in VlaanderenHij trekt hiervoor 600.000 euro uit. Naast middenveldorganisaties, burgers en bedrijven, worden ook lokale besturen extra aangemoedigd om gelijkekansenprojecten in te dienen. “Lokale besturen vormen het meest nabije bestuursniveau. Ze staan dicht bij hun inwoners, ze kennen hun noden, maar ook hun potentieel. Vandaar dat bij deze projectoproep niet alleen het middenveld, maar ook steden en gemeenten worden aangemoedigd om een project in te dienen en zo een robuust lokaal gelijkekansenbeleid op poten te zetten", zegt Bart Somers.

 

In de begeleidende subsidiegids schetst minister Somers zijn beleid en de voorwaarden voor projecten om in aanmerking te komen voor subsidies. "We focussen hierbij op ongelijkheden die hun oorsprong vinden in gendermechanismen of in iemands seksuele oriëntatie, en op drempels die mensen met een handicap ervaren. Intersectionaliteit is een gunstige voorwaarde, dat wil zeggen dat gelijkekansenprojecten die inzetten op meerdere kenmerken tegelijk, meer kans maken op ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan projecten op het kruispunt van gender en herkomst of seksuele diversiteit en leeftijd."

 

Normaal gezien zouden er twee projectoproepen zijn in 2020, waarbij telkens 300.000 euro te verdelen valt. Door de coronacrisis is er maar één projectoproep, goed voor de volle 600.000 euro. Aanvragers krijgen ten laatste tot 1 oktober om hun project in te dienen. Het Agentschap Binnenlands Bestuur zal de projecten selecteren en die ter goedkeuring voorleggen aan minister Somers.

 

Een aanvraagformulier en de voorwaarden vindt u terug op de website van het Agentschap Binnenlands Bestuur : 

https://gelijkekansen.be/praktisch/subsidies

https://gelijkekansen.be/praktisch/subsidies/subsidie-aanvraag

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken