Individuele sportverzekering: Zeker Sporten

Kerninfo

 

Over de individuele sportverzekering: Zeker Sporten

 

Zeker Sporten kost niets voor de gemeente en is een op maat aanbod om de vrije sporters van je gemeente te verzekeren én hen tips te geven rond veilig sporten.

 

Met de ISB-Sportverzekering verzeker je al het georganiseerde en begeleide aanbod van de gemeente: sportkampen, lessenreeksen … Met Zeker Sporten verzeker en ondersteun je nu de burger tijdens het individueel, -met familie of vrienden- beoefenen van de gezondheidssporten: wandelen, lopen, fietsen, zwemmen, skeeleren, yoga en fitness.

 

Een uniek aanbod voor je burger met heel wat voordelen:

 • Geen extra administratie en kosten voor de gemeente
 • Eenvoudige uitbreiding op de ISB-Sportverzekering
 • Na een jaar kan vrij kiezen om te stoppen met dit aanbod. Er is ook geen minimum of maximum van burger die van dit aanbod gebruik moeten of kunnen maken.
 • Gepersonaliseerde communicatie die voor jou wordt aangepast aan de gemeentelijke huisstijl. Bekijk het fictieve voorbeeld van "Buul" 
 • Burgers of gezinnen zijn bij hun gezondheidssporten wereldwijd en altijd verzekerd
 • De meest uitgebreide polis in zijn soort aan een scherpe prijs.
 • Sportief advies voor de verzekerden
 • ...

Ontdek dit aanbod en lees Zeker sporten samengevat in 10 punten. 

 

 

 

Wil je dit aanbod en de communicatie via jouw gemeente starten op 1 september?


 1. Download het intekenformulier en stuur het voor 20 augustus naar ISB vzw, August De Boeckstraat 1 bus 3, 9100 Sint-Niklaas.
 2. De communicatie en personalisering wordt voor jou in orde gebracht!
 3. Communiceer je persoonlijke webpagina (www.zekersporten.be/jouwgemeentenaam) met het nodige promotiemateriaal en ondersteuningsmateriaal.

Bekijk hier alvast de webpagina van de fictieve gemeente Buul.

 

 

Personeel verzekeren? Dat kan ook via Zeker Sporten!

 

Zeker Sporten is er ook voor gemeenten die hun personeel een sportverzekering willen bieden als ‘employee benefit’. Dit aanbod staat los van het aanbod voor de burgers. Vanaf 10 medewerkers kost het €19 en vanaf 250 mensen €18 per persoon.  Stimuleer zo sporten ‘op het werk’ als bestuur voor je personeelsteam.


Op www.zekersporten.be/isbvzw kan je een simulatie maken en intekenen. Banner ISB Zeker Sporten

FAQ's

Hoe werkt het?

ISB en Zeker Sporten bieden je een voor je gemeente gepersonaliseerde webpagina van waaruit je communiceert met de burgers. Deze webpagina kan je integreren in je gemeentelijke website. De burger kan online intekenen op een solopakket of gezinspakket en is direct verzekerd. Facturatie gaat voor de burger automatisch via Zeker Sporten. Ongevalsaangiften moeten online gebeuren via zijn of haar persoonlijke account.

 

Wat kost het?

Het kost niets voor de gemeente! De burger betaalt voor een solopakket slechts 20 euro per jaar en voor een gezinspakket 35 euro. Hiervoor krijgt hij/zij een kwaliteitsvolle sportverzekering van Ethias.

 

Hoe kan ik instappen als gemeente?

Vul het intekenformulier in voor 20 augustus 2017 en je kan vanaf 1 september starten met de communicatie naar je inwoners. Wil je vroeger starten, geef ons dan gerust een seintje.

  

Welke administratie komt erbij kijken?

Er is géén administratie voor de gemeente. Als gemeente engageer je je om de website www.zekersport.be/jegemeentenaam te communiceren en kan je een digitale toolkit van banners en afbeeldingen gebruiken. De administratie (factuur, ongevalsaangifte …) gaat voor de burger via Zeker Sporten.

 

Welke activiteiten worden verzekerd via Zeker Sporten?

Zeker Sporten verzekert gezondheidssporten die in individueel-, gezins- of groepsverband beoefend worden. Sporten in de sportclub is in principe reeds verzekerd via de sportclub en sporten via de door de gemeente georganiseerde en begeleide initiatieven door de ISB sportverzekering.

via een club zijn verzekerd door de federatie en sporten via gemeentelijke initiatieven door de ISB sportverzekering.

 

De gezondheidssporten zijn:

 • Lopen: tijdens alle loopactiviteiten – zelfs deelname aan loopevents
 • Fietsen: alles op de fiets, inclusief Mountainbike, BMX, elektrisch fietsen,… (deelname aan wielerwedstrijd uitgesloten)
 • Zwemmen
 • Wandelen
 • Rolschaatsen / Skeeleren
 • Fitness: alle activiteiten

 

Moeten ongevalsaangiften gebeuren zoals voor de ISB-Sportverzekering?

Neen. Voor de ISB-Sportverzekering verandert er niets. Bij een ongeval van een burger die de polis Zeker Sporten afsloot moet de ongevalsaangifte gebeuren door de burger zelf via een persoonlijk account en ‘MijnBeheer’ op de website Zeker Sporten. Men kan op Zeker Sporten ook een ongevalsaangifte afprinten en opsturen naar Zeker Sporten.

Mogen ook niet-inwoners intekenen via de gepersonaliseerde webpagina?

Jazeker! Je kan dit bijvoorbeeld aanbieden aan iedereen die in je sportcentrum op de finse piste komt lopen of in je zwembad baantjes komt zwemmen.

 

Zijn burgers dan ook verzekerd als ze buiten de gemeente gaan sporten?

Ja. Iedereen die intekent is overal (wereldwijd) en altijd (24/24 en 7/7) verzekerd bij de beoefening van de gezondheidssporten. Men is dus verzekerd voor sportongevallen eender waar men gaat joggen, zwemmen, fietsen, … Ook tijdens je jogging op vakantie in Zuid-Frankrijk, een wandeltocht met het gezin in Zweden of een Mountainbike-tocht in Zuid-Amerika. Opgelet het is een sportverzekering en geen reisverzekering.  

 

Waar vind ik de specifieke polisvoorwaarden?

Bekijk hier de polisdetails voor een solopakket of een gezinspakket.

 

Kan dit ook voor het personeel van de gemeente?

Natuurlijk! Je kan dit als ‘employee benefit’ aanbieden aan het personeel. Ga naar www.zekersporten.be/isbvzw en simuleer de kostprijs afhankelijk van het aantal personeelsleden. Gezonde sportieve medewerkers blaken immers van energie!

 

Wanneer is het personeel dan verzekerd?

De Zeker Sporten-polis voor je personeel dient om hen te verzekeren wanneer men individueel of met een groepje collega’s gaat sporten tijdens de middagpauze of buiten de werkuren. Wanneer het gaat om door de gemeente georganiseerd én begeleid aanbod kan uiteraard op de ISB-Sportverzekering ingezet worden. 

 

 
 • ´╗┐ ShareDelen
 • Afdrukken