3de oproep: 3 miljoen euro voor openstellen schoolsportinfrastructuur

22 oktober 2018
3de oproep: 3 miljoen euro voor openstellen schoolsportinfrastructuur

Infosessies op 13 en 22 november. Dien in voor 21 februari.

 

In 2016 en 2017 lanceerden Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters een projectoproep voor scholen om hun sportinfrastructuur kwalitatiever te maken en om het hen praktisch mogelijk te maken die naschools vaker te laten benutten. De belangstelling was groot en er konden al 140 scholen hun sportinfrastructuur verbeteren en buiten de schooluren beschikbaar stellen. 

 

3 miljoen euro in 2018

Dit jaar kan het jouw beurt zijn: de ministers trekken in 2018 opnieuw 3 miljoen euro uit.

 

Scholen kunnen een subsidie krijgen voor infrastructuurwerken en exploitatiekosten voor hun sportzalen en zwembaden. Het kan gaan om werken:

  • Die ervoor zorgen dat de sportaccommodatie ook buiten de schooluren vlot toegankelijk is, bv. deuren, badgesysteem …
  • Die de kwaliteit van de infrastructuur verbeteren voor het sportieve gebruik (bv. nieuwe sportvloer, bergruimte voor sportmateriaal…)
  • Aan het sanitair
  • of personeelskosten om de infrastructuur effectief naschools open te stellen

Bovendien kunnen ook hogescholen en universiteiten aan deze oproep deelnemen.

 

Focus op kleinere sportzalen

Nieuw aan deze subsidieoproep is de focus op kleinere sportzalen tussen de 200 m² en 500 m². Bedoeling is om ruimte te creëren voor een laagdrempelig sportaanbod in en voor de buurt (en zo ook ev. het ontlasten van grote sporthallen).

 

Er komen ook nieuwe kosten in aanmerking voor de subsidie zoals groot sportmateriaal dat clubs of sportwerkingen nodig hebben voor naschoolse sport (bv. spiegels, vechtsportmatten, trampolines …).

 

Daarnaast ligt er focus op minder kansrijke buurten en op participatie van kinderen/mensen van kansengroepen uit de buurt bij de eventuele toekenning van subsidies. In welke mate wordt de buurt van de school geconfronteerd met aspecten van kansarmoede en op welke wijze wordt de participatie van mensen uit kansengroepen tot het buitenschoolse sportaanbod bevorderd?

 

Dien een aanvraag in

Een aanvraag moet door de school ingediend worden vóór 21 februari 2019 om 12u. Alle nodige documenten en het volledige reglement kan je vinden op de website van Sport Vlaanderen. 

 

Kom naar een van de infosessies

ISB organiseert samen met Sport Vlaanderen 2 infosessies waarin de oproep uit de doeken gedaan wordt. Wil je de details uitgelegd krijgen, schrijf dan in voor een van de infosessies:

ISB zal ook scholen en gemeentes/steden ondersteunen bij het uitwerken van een project.

Voor alle informatie over de infosessies en de extra begeleiding houd je best de website van ISB in de gaten. Raadpleeg alvast het online dossier met stappenplannen, goede praktijken en tips.

 

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken