Sorteren in recreatiedomeinen

 

Afval sorteren in je domein en de bezoekers hier toe sensibiliseren is geen eenvoudig opdracht. 

Het project biedt een combinatie van afvalbakken en het nodige communicatiemateriaal. Je kan de materialen bestellen in duo-opstelling PMD en restafval, of per stuk (meer details op webshop). 

 

Bestellingen worden verzameld per periode 

Enkele bedenkingen: 

Je sorteert al in het domein? 
Je kan ook enkel (gratis) commmunicatiemateriaal bestellen. De affiches en sorteerinstructies zijn op maat gemaakt van de domeinen en op die manier zetten ze bezoekers aan tot sorteren. 

 

Je sorteert wel, maar het werkt niet zoals je zou verwachten? 
Staan je afvalbakken wel in duo-opstelling? Succes is vooral groot wanneer zowel de restafval als de PMD-afvalbakken naast elkaar staan in een duo-opstelling. Bovendien is het voor de herkenbaarheid wel belangrijk om ook de juiste kleuren te gebruiken: blauw voor PMD en zwart voor restafval. 

 

Sorteren betekent kosten besparen

Restafval verwijderen van je domein kost veel. Daarentegen zie je een zeer groot PMD-gebruik, denk maar aan drankkartons en blikjes. Sorteren werkt dus effectief kostenbesparend gezien het afvoeren van PMD een pak minder kost dan het restafval. 

 

Download de folder 

 

Bestellen is dus tijdelijk niet mogelijk. Het aanbod uit de folder blijft wel gelden, dus je kan de aankoop wel al voorbereiden voor binnen enkele maanden. Heb je echter een grote bestelling voor je domein, contacteer ons dan, en misschien kunnen we samen met Fostplus de aankoop wel sneller organiseren. 

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken