Ruimte voor Buurtsport

Kerninfo

Zonder beschikbare ruimte is er geen plaats voor Buurtsport!

 

Het Expertisecentrum Buurtsport wil jou dan ook graag helpen binnen zowel het (buurt)sportbeleid als bij de ruimtelijke planning in jouw stad of gemeente. Op die manier willlen we de betrokken partijen visie, kennis en expertise aanreiken om elkaar beter te begrijpen.

 

Naast het boek 'Sport en ruimte in beweging' (zie 'publicaties') bieden we ook een intersectorale workshop aan. Beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je snel in. We raden jou aan om in tandem te komen. Uiteindelijk willen we met een 10-tal duo's van medewerkers uit zowel sport als ruimtelijke planning rond de (teken)tafel zitten. 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden over dit thema, de publicatie en de vormingsbijeenkomsten rond dit thema, neem dan contact op met Piet via onderstaande contactgegevens.

 

Publicaties

Kind & Sameleving en het Expertisecentrum Buurtsport bundelen de krachten! Beide organisaties willen bruggen slaan tussen 2 lokale beleidsdomeinen: sport en ruimtelijke planning. Al de beschikbare kennis werd gebundeld en door Politiea in een publicatie gegoten.

 

Het boek reikt visie, kennis en expertise aan met ruimtelijke concepten, een ideeënbox en beleidsstrategieën op maat van het thema (buurt)sport.

 

Het is een praktisch instrument voor buurtsportcoördinatoren en lokale sportverantwoordelijken om hen beter vertrouwd te maken met het denken van planners en ontwerpers. Maar ook voor ruimtelijke planners, ontwerpers en ambtenaren verantwoordelijk voor lokaal woonbeleid die zo meer diverse, beweegvriendelijke wijken en ruimte kunnen plannen.

 

7 hoofdstukken om je echt vooruit te helpen:

 1. Argumenten voor een meer ‘beweegvriendelijke’ ruimtelijke planning
 2. Een brede visie: Gezond sporten – bewegen – spelen – chillen
 3. Planning voor dummies: Hoe spreek en denk ik als een planner?
 4. Ideeënbox voor een beweegvriendelijke inrichting
 5. Planning vanuit de helikopter: Drie sleutelconcepten voor een beweegvriendelijke planning
 6. Inplanting: vijf basisregels om overlast te voorkomen
 7. Stratego: Hoe bouw je een netwerk uit binnen ruimtelijke beleidsdomeinen?

Auteurs:

 • Wouter Vanderstede
 • Peter Dekeyser
 • Kaat Schaubroeck (eindredactie)
 • m.m.v.: David Nassen en Piet Van der Sypt

Koop de publicatie aan via de webshop van Politeia

 

 

Contact

Van der Sypt

Piet Van der Sypt
medewerker Buurtsport
T 03/780.91.08

 • ´╗┐ ShareDelen
 • Afdrukken