Kennis uit de praktijk

Er is binnen Buurtsport heel wat praktijkinfo verzameld. Al onze beschikbare informatie vind je terug op de Buurtsportpagina in de ISB Kennisbank

 

Buurtsport visietool

Met de buurtsport-visietool kan je je buurtsportbeleid positioneren: waar staan we? Waar willen we naartoe? De visietool omvat een korte zelfanalyse van je buurtsportinitiatief aan de hand van acht bouwstenen.

Buurtsport in Vlaanderen anno 2016

ISB deed eind 2016 een 1-meting over Buurtsport, oftewel een buurtgericht sportaanbod. Alle 308 Vlaamse gemeenten vulden de enquête in. Waarom kiezen gemeenten voor een buurtsportaanbod? Welk aanbod valt het meest in de smaak? Welke deelnemers worden bereikt, en hoe? En waarom doen zoveel gemeenten het nog niét?

 

Street Action

Het project 'Street Action, powered by buurtsport' (2012-2014) werd in 23 Vlaamse steden en gemeenten uitgerold. Bekijk zeker het boeiende filmverslag via www.streetaction.be.

 

Buurtsport Ronse

Tijdens het traject 'Diversiteit in sport - participatie van meisjes en vrouwen met roots in de migratie' (2013-2014) kreeg ook buurtsport Ronse ondersteuning om nog meer meisjes en vrouwen aan het sporten en bewegen te krijgen. De reportage over hun werking leert je meer.

 

ISBForum

Maak gebruik van de subgroep binnen het ISBForum om uit te wisselen met collega's. Start gerust zelf een discussie.

 

Proeftuin Buurtsportbegeleiders

Buurtsportbegeleiders zetten wijken in beweging. Promofilmpje n.a.v. het Proeftuinproject voor de vorming, opleiding en tewerkstelling van buurtsportbegeleiders die de sportieve recreatie in de eigen woon- en leefomgeving in centrumsteden stimuleren (december 2011).

  •  ShareDelen
  • Afdrukken