Start to Swim in jouw zwembad!

Start2Crawl lesfiches

ISB ondersteunt zwembaden en hun lesgevers met een kwalitatieve lessenreeks Start2Crawl. Start2Swim Basics is een lessenreeks die de recreant in 10 lessen van 1 uur op weg zet om de basis van crawl te leren, volgens de minimumcriteria zoals voorgesteld door de Vlaamse Zwemfederatie en de zwembrevetten van Fred Brevet.

 

De lesfiches werden zorgvuldig opgebouwd door de Zwemfed en worden gratis aangeboden. 

 

Lessenreeks Start2Crawl Basics

 

Animatiefilmpje Start2Swim

Mensen motiveren om naar je zwembad te komen kan ook via dit filmpje, want zwemmen en is fun en niks is zo verkwikkend na een drukke dag als een duik in het zwembad. Start2Swim is dus de ideale stap naar een nieuwe beleving. Kijk snel op de ISB-Facebookpagina en deel op je eigen social media.

Je kan het filmpje ook afspelen op een led-scherm in de inkomhal, vraag dan even het geschikte formaat via rozemarijn.vanmeirvenne@isbvzw.be.

 

Start vandaag

 • Bestel de folder 'Mijn stappenplan bij de organisatie van een S2S-aanbod' en zet in 9 stappen een aanbod op. Je vindt er tips en tricks om vandaag nog aan de slag te gaan.
 • De waterbestendige trainingsfiches 250m en 1.000m, in een handig A5-formaat, kan je gebruiken in een natte omgeving en zelfs nat op een startblok hangen. Elke training staat op een aparte fiche. Bestel ze gratis en stel ze ter beschikking voor de individuele zwemmer en in groepslessen.
 • Ontvang een gratis T-shirt voor de begeleider.

 

Waarom Start to Swim in je zwembad?

 • Recratief baantjeszwemmen met een haalbaar einddoel, bij voorkeur onder begeleiding van een gekwalificeerd lesgever. Met Start to Swim heb je een geweldige tool in handen voor verschillende doelgroepen: senioren, ouders, recreatieve sporters ... 
 • Geef meer uitstraling aan het klassieke wekelijkse uurtje baantjeszwemmen en surf mee met de dynamische uitstraling van Start to Swim voor je zwembad. Zet een community op die de sportieve meerwaardezoekers aantrekt. Zwemmen met gelijkgestemden werkt zeer motiverend.
 • Voorwaarde voor de deelnemers om te starten is 25m kunnen zwemmen.

Start to Swim organiseren in 3 stappen

 1. Vraag je folder Start 2 Swim  - Start 2 plan aan. 
 2. Geef via de UiTdatabank jouw lessenreeksen in zodat ze verschijnen op www.starttoswim.com. Daar vinden zwemmers trainingsschema's, info en een overzicht van de lessenreeksen in Vlaanderen. Bekijk de handleiding voor invoer in de UiTdatabank  
 3. Bestel gratis promotiemateriaal via het bestelformulier. Stuur het terug via F 03/780.91.09 of rozemarijn.vanmeirvenne@isbvzw.be. Er zijn folders met trainingsschema's, affiches met witruimte, diploma's 250m - 1.000m en witruimte, nieuwe T-shirts voor de begeleider en 

Publicatie Start to Swim

Start to Swim voor bedrijven


Publicatie Start to Swim

 • ISB verleende haar medewerking aan de publicatie van Lannoo rond Start to Swim. Je kan het boek ook te koop aanbieden in jouw zwembad. Koop het bij ons aan zeer voordelig tarieven, zolang de voorraad strekt.

Keep on swimming

 • En wat na de 1.000 m? Stel de zwemmers trimzwemmen voor. Controlekaarten en brevetten Trimzwemmen 3 km, 5 km, 10 km, 25 km, 50 km en 100 km zijn te koop in de webshop.

Meer info

 

 

 • ShareDelen
 • Afdrukken