Noodprocedures

 

Goed uitgewerkte en door alle zwembadmedewerkers goed gekende noodprocedures zijn onontbeerlijk en zelfs verplicht. Iedereen is zich hiervan bewust. Maar op basis van de vragen die ISB krijgt, blijkt dit in de praktijk niet zo eenvoudig:

  • 'Ik heb wel noodprocedures, maar wil ze verbeteren. Hoe begin ik hieraan?'
  • 'Op papier zijn de noodprocedures in orde, maar werken ze echt in een noodsituatie? Zie ik niets over het hoofd?'
  • 'Hoe weet ik of alle medewerkers de noodprocedures kennen en hoe kan ik ze inoefenen?'

8 zwembaden van de ISB-commissie zwembaden doorliepen een begeleidingstraject noodprocedures onder leiding van Poolguards. De opzet: de basics van noodprocedures vatten, om ze vervolgens met de sector te delen.


Een handig stappenplan

De verzamelde kennis is gebundeld in het handige boekje 'Noodprocedures in zwembaden: een stappenplan'.

 

Als extraatje is er, met de steun van Ethias, een bijhorend online platform uitgewerkt. Een digitale agenda, handige downloadbare checklists en invulformulieren, reminders ... helpen je om je noodprocedures op punt te zetten.

 

Kan je een extra steuntje in de rug gebruiken? Dan kan je kiezen voor een begeleidingstraject met collega-zwembaden of begeleiding op maat van jouw zwembad.

 

Begeleidingstraject met collega-zwembaden

Tijdens dit traject - dat samen met Poolguards vorm krijgt - krijg je de nodige handvaten om de noodprocedures in jouw zwembad aan te pakken. De feedback en ervaringsuitwisseling zorgen voor de nodige praktische input en een oefendag maakt alles concreet.

  • Het begeleidingstraject bestaat uit 3 sessies van telkens een hele dag. De data worden gespreid in de tijd en in overleg met de deelnemers bepaald. 
  • De sessies vinden plaats op het ISB-secretariaat in Sint-Niklaas. De locatie voor de oefendag wordt later bepaald.
  • Om het maximale uit dit traject te halen houden we de groep bewust klein (minimaal 8 - maximaal 10 deelnemers). Van de deelnemers wordt verwacht dat ze op elke sessie aanwezig zijn en deze ook degelijk voorbereiden.

Als ISB-lid word je voor 363 euro (incl. btw) concreet op weg geholpen om de noodprocedures in jouw zwembad aan te pakken. De contacten met collega-zwembaden zijn een verrijking voor je eigen noodprocedures.

 

Schrijf in

 

Begeleidingsmodule met advies op maat van jouw zwembad

Wie intekent op deze begeleiding schakelt via ISB de hulp van Poolguards in.

 

Poolguards ontwikkelde exclusief voor ISB een module waarbij zij de bestaande noodprocedures op papier onderzoekt en nieuwe noodprocedures met het betrokken zwembad opstelt. Deze worden dan uitgelegd aan de verantwoordelijken van het zwembad.

 

Voor 2.025 euro (doorsnee sportbad) of 2.400 euro (recreatiebad) (prijzen exclusief btw) krijg je advies op maat van jouw zwembad.

 

Teken in
Vraag meer info

  •  ShareDelen
  • Afdrukken