Uit de Kennisbank: Wapen je gras tegen droogte en onkruid

01 juli 2019
Uit de Kennisbank: Wapen je gras tegen droogte en onkruid

Hoe maak je je velden opnieuw speelklaar?

 

Het was de afgelopen dagen erg droog. En omdat de zomer nog niet voorbij

is, kan het best nog droger worden. Dat zou een ramp zijn voor veel grasvelden. Hoog tijd dus om je te openluchtsportterreinen te wapenen … of om de schade te beperken.

 

Beregening

Hoe bereid je je grasvelden nu het best voor op droogte? In dit artikel kom je te weten hoe je verstandig beregent. Hoe werkt een ondergrondse beregeningsinstallatie en hoe vind je voldoende water? De ISB-Kennisbank beantwoordt al je vragen.

 

Pesticidenvrij

Niet alleen de droogte kan een grasmat teisteren. Ook kale plekken in het gras en onkruid zorgen ervoor dat het een uitdaging wordt om het terrein zo goed mogelijk te krijgen tegen eind augustus. Kan je het gras speelklaar krijgen zonder pesticiden of is er toch nog wat hulp nodig? Oostende, Waregem en Kortrijk nemen je in dit artikel mee op hun zoektocht.

 

In de ISB-Kennisbank vind je ook een handleiding Pesticidenvrij beheer van sportgrasvelden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komen tips aan bod over een optimaal onderhoud. Maar ook de knelpunten van sportvelden worden opgelijst, zoals schimmels en ongewenste planten.

 

Kennisbank_web.jpgOp zoek naar tips, praktijkvoorbeelden of andere handige documenten? In de ISB-Kennisbank vind je wat je zoekt, over meer dan alleen grasonderhoud.

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken