Pesticidenvrij beheer van sportparken: studiedag op 18 mei

14 maart 2016
 Pesticidenvrij beheer van sportparken: studiedag op 18 mei

Save the date! Studiedag van VVOG, ISB en stad Oostende.

 

Kom op woensdag 18 mei 2016 naar de studie- en demodag rond het thema 'Pesticidenvrij beheer van sportparken'.

 

Praktijkvoorbeeld: De Schorre, Oostende

Sinds 2009 wordt het sportpark De Schorre in Oostende pesticidenvrij beheerd. Deze aanpak is mogelijk dankzij een heel intense samenwerking, gebaseerd op wederzijds respect, tussen de sport- en groendienst, de verschillende sportclubs en de uitvoerende aannemer.

 

Ook zijn er strenge regels wat betreft bespelingsdruk. Het resultaat is dat de velden het hele seizoen goed bespeelbaar blijven en dat de groendienst op het einde van het seizoen niet geconfronteerd wordt met een 'aardappelveld' én met hoge heraanlegkosten.

 

Door de grasmat het hele jaar door in optimale conditie te houden, krijgen onkruiden, ziekten en plagen quasi geen kans!

 

De studie- en demodag is opgesplitst in een voormiddaggedeelte met lezingen door verschillende ervaringsdeskundigen die betrokken zijn bij het beheer van sportpark 'De Schorre'.

 

In de namiddag gaan we het terrein op om aan de hand van verschillende demo's te zien hoe zowel de grassportvelden, kunstgrasvelden en halfverhardingen pesticidenvrij worden beheerd. Verschillende thermische onkruidbestrijdingstechnieken komen aan bod evenals de technieken van regeneratie.

 

Doelgroep: groen- en sportambtenaren, sportclubs ...

 

Meer info volgt binnenkort.

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken