Kom tot actie voor kansengroepen met de toolbox ‘Iedereen Kan-Spelen’!

Heb je voor kansengroepen enkele doelstellingen en leuke ideeën die niet echt van de grond komen? Dan kan de ISB-toolbox 'Iedereen Kan-Spelen' jou zeker helpen.

Wat is de toolbox?

De ISB-toolbox ‘Iedereen Kan-spelen’ bevat een combinatie van ijsbrekers, vergadertechnieken, brainstormversterkers … en levert jou en je collega’s op het einde van de rit een krachtdadig gemeenschappelijk actieplan op!

 

Om meer mensen uit minder kansrijke omgevingen tot sporten en bewegen aan te zetten, moeten sportdienst, dienst vrije tijd, integratiedienst, ocmw … en andere collega’s de handen in elkaar slaan. Vanuit een dynamisch netwerk en met een goed gestructureerd actieplan kom je alvast veel dichter bij het gestelde doel.

Haal de toolbox naar jouw gemeente

Het is de manier bij uitstek om vanuit meerdere diensten en organisaties tot 1 echt concrete actie te komen, met als hoofddoel specifieke kansengroepen nog meer te betrekken bij het lokale sportgebeuren en ze meer aan het sporten en bewegen te zetten.

 

De toolboxsessie is geen eindpunt maar een start van nieuwe samenwerkingsverbanden, nieuwe inzichten, nieuwe uitdagingen … We garanderen dat er na afloop een stappenplan op tafel zal liggen. Een leidraad om de gezamenlijke actie echt te realiseren. 

 

Wil je met je collega’s een toolboxsessie houden? Haal de ervaren trainer naar jou gemeente en ga aan de slag! Een sessie duurt 2*2u30. 

 

Na een uitgebreide proef- en testperiode verliepen de sessies in 2014 en 2015 meer dan behoorlijk! In Ronse, Hulshout, Houthalen-Helchteren, Sint-Gillis-Waas, Overpelt en Kortrijk, Heusden-Zolder, Berlare, Hamont-Achel, Damme, Rumst, Hoegaarden, Gent, Boom, Ham en Lanaken kwamen ze samen met de begeleider tot een gemeenschappelijk gedragen visie en actie. Missie geslaagd en dit met een gemiddelde tevredenheidspercentage van 83%

 

Ook in 2020 biedt ISB deze toolbox aan. Het is ook mogelijk om de toolboxbegeleiding aan te vragen vanuit een regiowerking. Sportregio Zuiderkempen kwam zo tot een leuk en interessant project!

De toolbox in jouw gemeente/stad in 5 stappen

  1. Geef je interesse aan via piet.vandersypt@isbvzw.be.
  2. Bepaal je kerndoelgroep, verzamel de nodige personen die willen meedenken en prik een datum (in overleg met ISB).
  3. Zorg ervoor dat je definitieve groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 personen. 9 personen is het meest ideaal!
  4. Speel gedurende 2*2u30 (bij voorkeer op een dag, gescheiden door middagpauze) samen met de trainer de toolbox.
  5. Na je toolbox-sessie ligt jullie actieplan op tafel. Neem je agenda en plan de startvergadering!

Beschikbare data

  • neem contact op met klaas, dan gaan we samen op zoek naar een gepaste datum.

Laat alvast je interesse blijken! Contacteer Piet.

 

Kostprijs


Deze begeleing kost niets aan de gemeente die intekent. Enkel de kilometervergoeding (€0,60/km, Heverlee-locatie h/t) dient betaald te worden. ISB zorgt voor de volledige betaling van de externe begeleider.

 

Meer inspiratie? 

In de ISB-Kennisbank bundelden we informatie over verchillende kansengroepen. Klik op het Toolbox-icoon op www.isbkennisbank.be.

 

ISB ontwikkelde deze toolbox vanuit intensieve cocreatie met onze leden en het Centrum Informatieve Spelen (CIS vzw). Met steun van de Vlaamse overheid. Onze dank aan de leden van de ISB-werkgroep sportparticipatie en ook aan de sport- en vrijetijdsdiensten van Sint-Truiden, Geraardsbergen en Tienen voor hun medewerking tijdens de testfase.

  •  ShareDelen
  • Afdrukken