50 sporten om senioren te verleiden tot bewegen

10 juni 2016

Het resultaat van Siebe's 100 uren stage bij ISB.


Siebe Derdelinckx van HoWest liep stage bij ISB in functie van de verdere uitrol van het Ouderen in Actie-traject.

 

100 uren, da's niet zoveel. Siebe vloog er dan ook meteen in, samen met stafmedewerker Kevin. De doelstelling: een aantal zeer concrete tools ontwikkelen voor de leden van ISB om het beweegaanbod van sportdiensten voor senioren te verruimen.

 

1. Presentatie: 50 unieke sporten voor senioren

Maar liefst 50 sporten, inclusief nuttige tips om de regels specifiek aan te passen voor je doelpubliek. Ideaal om bij de start van een project voor senioren toe te lichten. 

 

Bekijk de brochure

 

2. Infografiek en invullijst

Betrek je senioren bij de keuze van het beweegaanbod en gebruik volgende infografiek en invullijst om hun specifieke beweeglijst samen te stellen. Deze infografiek is afgestemd op de brochure en vormt zo een mooi afgerond geheel.

 

Ga naar de infografiek

 

3. Artikel in Vlaams Tijdschrift voor Sportbeheer 253

Van die 50 sporten koos Siebe 9 sporten om uitvoeriger te bespreken. Aan de hand van een artikel in VTS 253 licht hij nog uitgebreider de mogelijkheden toe en legt hij ook de link met sportdiensten die deze sporten hebben geïmplementeerd.

 

VTS 253 valt rond 24 juni bij onze leden in de bus.

 

Mooie en concrete resultaten voor de leden van ISB. Bedankt Siebe!

 

Zot van seniorensport?

Op 23 juni 2016 staat de Inspiratiedag Seniorensport gepland in Gent. Aan de hand van een divers programma leer je in verschillende sessies meer over hoe je senioren kan bereiken, wat hen net wel of net niet motiveert, hoe je jouw sport kan aanpassen ...


  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken