ISB-Zwembrevetten

 

Bestel zwembrevetten 

 

Let op: scholen en leraren bestellen enkel en alleen via MOEV, niet rechtstreeks bij ISB!

 

De ISB-zwembrevetten zijn voor lesgevers eenvoudige en onderbouwde tools voor een vlot zwemonderricht. Zwemscholen, zwemclubs en scholen hanteren samen één leerlijn zwemmen waaraan ieder zijn eigen programma koppelt.

Van waterwennen tot trimzwemmen

De zwembrevetten zijn onderverdeeld in verschillende fases: waterwennen, leren overleven, leren veilig zwemmen met het oog op waterveiligheid.

 

De brevetten voor afstandszwemmen zijn opgesplitst in een reeks van 25 meter tot 800 meter in rugslag, crawl of schoolslag, en een reeks van 1.000 en 1.500 meter met de focus op de afstand. Voor wie alle zwemslagen beheerst, is er nu ook een brevet voor 100 meter wisselslag.

 

 

Bij het baantjeszwemmen sparen zwemmers gedurende verschillende trainingen, over enkele weken of maanden, voor dat ene brevetje van 3, 5, 10, 25 of zelfs 50 km.

 

De brevetten 'waterveilig' sluiten naadloos aan op de 50m-waterveiligheidstest van het Orkabrevet. We gaan nu over naar 100-metertesten met verschillende vaardigheden per niveau, en met de keuze om dit al dan niet met kledij af te leggen.

 

Bij de brevetten 'reddend zwemmen' horen verschillende proeven die kinderen en jongeren bewust maken van hun eigen kennis om, ook in gevaarlijke situaties, de juiste beslissing te nemen in het water.  

 

Aan de slag

Hoe ga je ermee aan de slag als leerkracht, lesgever of zwembadbeheerder? Lees meer op fredbrevet.be/leraren-zwembaden

 

Meer info over de nieuwe leerlijn zwemmen

 

  •  ShareDelen
  • Afdrukken