Reddersbijscholingen 2021

22 december 2020

Eind januari 2021 komt het nieuwe aanbod reddersbijscholingen online.


Planning 2021

De reddersbijscholingen zullen volgend jaar terug in hun huidige vorm georganiseerd worden. Dit wil zeggen dat de bijscholingen terug 4 uur zullen duren, met watergedeelte. 

In 2021 gaan we ervoor om alle redders digitaal bij te scholen voor eind april. Via onderstaande link vind je uren.

Eind januari komt het nieuw aanbod bijscholingen online.

 

Digitale attesten zijn vanaf nu de definitieve aanpak

Er worden geen attesten meer afgeleverd op de bijscholing. Dat betekent dat elke redder zijn attest in zijn mailbox ontvangt. Dit met het geregistreerde emailadres bij VOTAS. Elke redder is reeds geregistreerd in dit systeem en kan aanmelden via dezelfde gebruikersnaam die voor de VTS app gebruikt wordt. Het gedownloadde attest kan zo bezorgd worden aan de zwembadbeheerder. 

 

Registratie via app 'Vlaamse Trainersschool' 

Zijn je redders ingeschreven voor een bijscholing? 

De app voor de smartphone heeft een aantal nuttige en een aantal noodzakelijke functies in de toekomst. Zo worden redders geïdentificeerd op een bijscholing en worden bijscholingen gekoppeld aan hun diploma. Het aanmelden op de bijscholing gebeurt met een persoonlijke QR-code die wordt gegenereerd in de app. Hiervoor moet de redder de app installeren op zijn smartphone. Op die manier kunnen we correct identificeren.

 

Heeft de redder geen smartphone? Geen paniek. De docent ter plaatse kan de redder ook gewoon opzoeken in het online systeem en op die manier de registratie uitvoeren. Dat vraagt alleen iets meer tijd ter plaatse. 

 

Het is dus het makkelijkste als je samen met je redders even bekijkt hoe alles het beste kan geregeld worden voor hen. Dat kan voor elke redder anders zijn. Hier vind je alvast een kort stappenplan om samen met de redders aan de slag te gaan. 

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken