Koper als coronakiller

18 januari 2021

NoviNato, de ontsmettende werking van koper.


Artikel 2 van de 4 van NoviNato, in aanloop naar hun sessie op het ISB-Congres.

 

Koperionisatie maakt deel uit van het alternatief ontsmettingsconcept dat in juli 2019 van het Agentschap Zorg en Gezondheid positief advies kreeg voor de waterbehandeling van publieke zwembaden.

Hoe kan koper ontsmettend werken? En waarom mag dit beschouwd worden als een coronakiller? 

Stef Desmet, directeur bij NoviNato, verwijst graag naar het artikel van Prof. Dr. P. Lievens om alvast een tipje van de sluier op te lichten.


Klik hier om het artikel in PDF te lezen. 
Voor meer informatie, surf naar https://novinato.be/chloorarme-zwembaden/.


Samenvatting van het artikel

De eiwittentakels van coronavirussen hebben metalen nodig om zich te hechten aan een lichaam. Wanneer koper deze plaats inneemt, wordt het virus verlamd en onschadelijk gemaakt. Een lage hoeveelheid chloor volstaat dan om dit type virussen te elimineren.  

 

Koperionisatie maakt het mogelijk om, in combinatie met oxidatie (zie vorig artikel) en uv-desinfectie het chloorgehalte in het water te laten dalen tot 0.2 ppm.

 

Tijd voor actie!

Heb je vragen? Contacteer dan Stef Desmet of sluit aan bij de presentatie en live online interactiemoment van NoviNato tijdens het ISB-Congres op woensdag 10 maart 2021 om 11u30. Tijdens deze sessie zal Stef Desmet ook alle verzamelde vragen persoonlijk toelichten. 


Stef Desmet, directeur NoviNato

stef.desmet@novinato.be

T. 0475/98.56.18

 

NoviNato BV

Beeldhouwkunstlaan 8

1700 Dilbeek 

www.novinato.be

 

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken