Eerste afgestudeerden Master Class Lokaal Sportbeleid

04 december 2018

Ontdek deze 9 pioniers en het programma. Laat van je horen als je ook interesse hebt!

 

In De Winkelhaak in Antwerpen vond op vrijdag 26 oktober en 9 november de eerste Master Class Lokaal Sportbeleid plaats. Negen deelnemers gingen aan de slag tijdens deze intensieve tweedaagse en ontvingen als eerste lichting hun certificaat. Dit kregen ze voorgeschoteld:

  • De essentie van een eigentijds lokaal sportbeleid: bouwstenen en tendensen, structuren en evolutie, sportclubondersteuning, sport en ruimte, sportstimulering/sportpromotie, doelgroepenbeleid en buurtsport.
  • Inzicht in de werking van een lokaal bestuur en haar financiën, toegepast op lokaal sportbeleid, beheers- en exploitatievormen sportinfrastructuur, beleidsplanning en impactgericht werken in een gemeente.
  • Bouwen aan je sportbeleidskracht in een breed en integraal lokaal beleid.

Ervaren docenten van ISB en VVSG vertaalden alles naar de professionele praktijk van de deelnemers. Daarbovenop was er nog een meet-and-greet met de afdelingshoofden Sportpromotie en Sportinfrastructuur van Sport Vlaanderen.

 

Ook interesse? Ken je iemand voor wie dit interessant is?

We plannen een nieuwe editie van de Master Class. We breiden ze zelfs uit naar drie dagen: de vrijdagen 26 april, 3 en 10 mei 2019 (t.b.c.). De volgende editie zal doorgaan in De Punt in Gentbrugge.

 

Heb je interesse of ken je iemand voor wie dit interessant kan zijn? Stuur dan een mailtje naar david.nassen@isbvzw.be en we houden je op de hoogte van de inschrijvingsmodaliteiten. 

 

Voor wie is de Master Class bedoeld?

  • Starters, net aan de slag in een gemeente op vlak van sport of in een sportinfrastructuur, die hun schoolse kennis willen aanvullen met professionele expertise.
  • Instromers in lokaal sportbeleid vanuit onderwijs, privé of uit de vrijetijds- of cultuursector.
  • Doorgroeiers naar een coördinerende of beleidsfunctie, zoals diensthoofd sport of vrijetijdscoördinator.

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken