Praktijkverhalen

Heel wat verschillende scholen, heel wat verschillende aanpakken. Lees hier hoe verschillende scholen hun infrastructuur beschikbaar stellen.

Laat je inspireren! 

 

Leuven // Provinciale school De Wijnpers

In Leuven staat de provinciale school De Wijnpers. De sporthal die op dit schoolterrein staat wordt ook gebruikt door verschillende clubs, SVS krijgt er geregeld een plek en leerkrachten sporten er onderling tegen elkaar.

Lees meer

 

Mechelen // Sint-Romboutscollege Sporthal Paardenstraatje 

Aan het Sint-Romboutscollege in het centrum van Mechelen is een mooie sporthal gebouwd. Deze wordt overdag door de leerlingen gebruikt. Naschools brengt deze autonome sporthal heel wat Mechelaars in beweging via een aanbod van clubs, een zaalvoetballiga en buurtsport.

Lees meer

 

Arendonk // Gemeentelijke Basisschool Voorheide

De sportdienst van Arendonk heeft geen eigen sporthal. Voor hun overdekte sportinfrastructuur rekenen ze volledig op de scholen. Sporters laten zich in gemeentelijke basisschool niet afschrikken door het ontbreken van kleedkamers. Vooral jeugdvolleyballers vinden we er terug. Maar die zijn zeker niet alleen, want in de refter wordt regelmatig aan yoga, aerobic en volksdans gedaan. Alle bezoekers kunnen de sleutel nemen met een 4-cijferige code.

Lees meer


Sint-Pieters-Woluwe // Koninklijk Atheneum

Zaalvoetbal, handbal, aikido, samen met de VGC wordt G-sport voorzien, brede school Sint-Pieters-Woluwe voorziet beweegaanbod voor kinderen,... Heel wat mensen kunnen terecht in de sporthal van het Koninklijk Atheneum. Via een steegje kunnen de bezoekers van de parkeergelegenheid naar de sporthal gaan. Bewegingssensoren zorgen dat de weg verlicht is. 

Lees meer


Nijlen // Gemeentelijke Basisschool GOEZO!

De sportdienst wil de kinderen van al de Nijlense lagere scholen zoveel mogelijk kwaliteitsvolle beweegkansen aanreiken, buiten het verplichte lessenrooster om. Vandaar de hoge bezetting van de sportzaal. Er zijn reeds een aantal aanpassingen gedaan speciaal met het oog op de openstelling. Zo is een extra ingang gemaakt, een bijkomende berging bij de reeds aanwezige schoolbergruimte en de berging voor clubgebruik. 

Lees meer


Antwerpen // Pius X

Verschillende clubs overwinteren in de sporthal Heilig Pius X-Instituut Antwerpen. Dankzij een goede afspraak met Sporting A kan deze sportzaal net als vele andere schoolsporthallen optimaal gebruikt worden. De ploegverantwoordelijke krijgt aan het begin van het jaar een sleutel. Zo kan iedereen binnen, tenminste als ze de regels tenminste naleven. 

Lees meer

 

Brugge // KTA

Deze topsportschool heeft top infrastructuur. Dankzij een goeie samenwerking met de stad is deze naschools voor iedereen toegankelijk. Zowel competitie- als recreatieve sporters kunnen er terecht. Verschillende organisatoren van wandeltochten gebruikten de zaal als start of aankomst; en af en toe gaan er sportevenementen door. Er is meer dan genoeg sanitair voorzien. Clubs brengen vaak eigen materiaal mee, maar in de ruime berging voorziet de stad ook materiaal. 

lees meer

Peer // Agnetencollege

Sinds kort kunnen de Perenaars zich sportief uitleven op de gloednieuwe scholencampus in het centrum van de stad. Sommige gebouwdelen waren meer dan 100 jaar oud. Een nieuwe accommodatie drong zich op. Er werd gebouwd via de DBFM-formule (Scholen van Morgen). Stad en school bundelden de krachten en vonden een manier om samen te sporten in het uitgebreide sportcomplex.

lees meer

 

Antwerpen // Sleuteldragers

Ruimtes delen op de momenten waarop ze nog niet gebruikt worden. De stad Antwerpen wil haar inwoners de kans geven om elkaar te ontmoeten en zelf activiteiten te organiseren. Maak kennis met 'zaalzoeker' en 'sleuteldragers'.

lees meer

 

Zwijnaarde // Don Boscocollege 

 

De schoolsporthal inzetten voor jeugdsport. In zwijnaarde maakt de handbalploeg gratis gebruik van de zaal voor zijn jeugdspelers. Dankzij deze en andere initiatieven leren jonge kinderen de middelbare school kennen. Multimove, handbal en sportdagen als werving voor toekomstige leerlingen. 

lees meer 

 

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken