Gemeentelijke sportverzekering

Over de sportverzekering

Als sportdienst of lokaal bestuur organiseer je heel wat sport- en beweegactiviteiten. Helaas leiden intensieve inspanningen vaak ook tot een ongeluk(je). Om je deelnemers te beschermen tegen de financiële gevolgen van een verkeerde beweging of handeling, is er de sportverzekering. Een eenvoudige en complete verzekering voor wanneer een van je deelnemers of vrijwillige begeleiders een kwetsuur oploopt en/of aansprakelijk wordt gesteld voor materiële of lichamelijke schade aan derden.

En dat allemaal voor een geringe premie en tal van voordelen:

  • Minimale administratieve verplichtingen
  • Volledige dekking: lichamelijke dekking, burgerlijke en strafrechtelijke verdediging en burgerlijke aansprakelijkheid
  • Voor alle Vlaamse gemeenten en gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Mogelijkheid tot verzekeren individuele verplaatsing
  • Ruime waaier van verzekerbare activiteiten

Opgelet: Vanaf 1 januari 2024 is het toepassingsgebied van de gemeentelijke sportverzekering uitgebreid! voor een overzicht van de in aanmerking komende activiteiten kan je terecht in de informatiebrochure sportverzekering.
Bekijk de informatiebrochure gemeentelijke sportverzekering.

Op donderdag 27 januari 2022 organiseerde Netwerk Lokaal Sportbeleid een webinar om de huidige procedure van de Gemeentelijke Sportverzekering toe te lichten. Op de agenda? Het gehele proces doorlopen. Op het einde van de sessie was er de mogelijkheid om alle vragen over de vernieuwde sportverzekering te stellen.

– Bekijk hier de opname van de webinar.
– Download hier de presentatie in PDF.

Procedure

1. Meld een activiteit

2. Aangifte van een sportongeval 

  1. Bij een ongeval dient het slachtoffer en de sportdienst een aangifteformulier in te vullen en te bezorgen aan Netwerk Lokaal Sportbeleid. Dit kan je eenvoudig doorgeven via de website.

Schreef jouw gemeente nog niet in op de gemeentelijke sportverzekering?

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Rozemarijn Van Meirvenne
Rozemarijn Van Meirvenne Medewerker onthaal, dienstverlening en coördinator bedrijfspartnerships T 03 780 91 00 rozemarijn@lokaalsportbeleid.be