Zijn je redders al mee met de app om aan te melden op reddersbijscholingen?

23 april 2019
Zijn je redders al mee met de app om aan te melden op reddersbijscholingen?

Digitale registratie is mogelijk, dus informeer je redders hierover. 

 

Sinds 2018 is er de app 'Vlaamse Trainersschool' waarmee registraties

voor de redders op de bijscholingen digitaal gebeuren. Daarnaast blijft er een onthaallijst waar ze wel nog moeten tekenen.

 

De app voor de smartphone heeft een aantal nuttige en een aantal noodzakelijke functies in de toekomst. Zo worden redders geïdentificeerd op een bijscholing en worden bijscholingen gekoppeld aan hun diploma. Het aanmelden gebeurt met een persoonlijke QR-code die wordt gegenereerd in

de app. Hiervoor moet de redder de app installeren op zijn smartphone. Op die manier kunnen we correct identificeren.

 

Heeft de redder geen smartphone? Geen paniek. De docent ter plaatse kan

de redder ook gewoon opzoeken in het online systeem en op die manier de registratie uitvoeren. Dat vraagt alleen iets meer tijd ter plaatse. 

 

Het is dus het makkelijkste als je samen met je redders even bekijkt hoe alles het beste kan geregeld worden voor hen. Dat kan voor elke redder anders zijn. Hieronder vind je alvast een kort stappenplan om samen met de redders aan de slag te gaan. 

 

Stappenplan voor de VTS-app 

Stap 1

 • Het makkelijkste is dat de redder de app zelf installeert op de eigen smartphone. 
 • Zoek de app 'Vlaamse Trainersschool' in de Google Play Store (Android) of in de App Store (voor iOS). Of open dit nieuwsbericht op de smartphone en klik op deze link voor Androïd of deze link voor iOS (iPhone).

 

Stap 2

 • Log in.
 • Als de redder zijn login en paswoord kent, kan hij gewoon inloggen. Maar die kans is klein gezien er tot nu toe weinig contact was tussen Vlaamse Trainersschool en de redder. Weet hij/zij dus de login of paswoord niet (meer), dan doe je het volgende:
  • Je login is steeds je voornaam.naam
  • Voor het paswoord: onderaan klikken op “paswoord vergeten”. Je moet daarvoor je e-mailadres en gebruikersnaam/login ingeven. Dat moet het e-mailadres zijn dat in de votas databank is opgenomen, dus waarmee de redder vroeger al was ingeschreven voor opleidingen bij de Vlaamse Trainersschool. Komt het e-mailadres en de login niet overeen? Dan moet je een nieuwe login aanmaken, onderaan links op het scherm. 

 

Stap 3

 • Je QR-code is terug te vinden via het tabblad "Meer" - "Mijn profiel" - “Mijn QR-code”. Die zal gevraagd worden op komende bijscholingen, zodat meteen duidelijk is wie de redder is.
 • Ook de overige info (zoals info over vorige bijscholingen), kan je makkelijk terugvinden.
 • Toch nog problemen? Geef gerust een seintje via sofie.journee@sport.vlaanderen (of via de ingebouwde mailing in de app).

 

Op termijn zullen de deelnemers aan bijscholingen ook een digitaal attest ontvangen. Voorlopig telt enkel nog de papieren versie, maar is er via de app wel een duplicaat te raadplegen en of downloaden.

 • ´╗┐ ShareDelen
 • Afdrukken