Europees rapport met stevige Belgische inbreng

27 juni 2018
Europees rapport met stevige Belgische inbreng

Leg kennis uit het Verenigd Koninkrijk, België, Bulgarije, Denemarken, Italië en Malta samen en je komt tot heel wat inspiratie!

 

ISB en het Expertisecentrum Buurtsport zijn momenteel betrokken bij een zeer specifiek Europees project, European Youth Health Champions (EYHC). Een project van 24 maanden gesteund vanuit het Erasmus+ fonds. Dit alles binnen een strategisch partnerschap waar innovatie en delen van goede praktijken centraal staan.

 

We kunnen drie grote peilers onderscheiden 

  1. Verzamelen en delen van goede praktijken over peer-to-peer opleidingen bij (kwetsbare) jongeren binnen thema's als gezondheid, Buurtsport en fysieke activiteit
  2. Een vernieuwend vormingspakket gebasseerd op de verzamelde kennis en goede praktijken
  3. Een online portaal waar de kennis en specifieke trainingspakketen die voortvloeien uit dit project zullen gedeeld worden.

Dit alles met als doel om meer jongeren de kans te geven om opgeleid te worden tot 'peer educators' binnen gezondheid en fysieke activiteit (sporten en bewegen).

Dit project biedt het vormingspakket ook aan aan jongeren uit de betrokken landen. ISB en het Expertisecentrum Buurtsport zorgen ervoor dat jongeren en begeleiders uit zowel Mechelen als Kortrijk de kans krijgen om hier bij aanwezig te zijn.

De drie Belgische goede praktijken uit dit rapport zijn het Street Action project, de aanpak van Jeugdadviseurs 'vrienden helpen vrienden' en het Start2 project uit Genk. Nogmaals onze dank aan de personen die mee voor input zorgden. 

 

We zijn trouwens extra fier op dit rapport omdat het algemene projectlogo op de voorpagina van een Vlaamse hand is. Een van de jongeren uit Mechelen (participant eerste gebruik vormingspakket) , leverde dit logo aan! Puik werk!

 

EYHC logo

 

EYHC partners

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender