Eenmalig vormingsaanbod met internationale experts

10 oktober 2017
Eenmalig vormingsaanbod met internationale experts

Stoffeer je Buurtsportbeleid op 27 en/of 28 november. Beperkt aantal plaatsen!


Het CATCH-onderzoeksteam en Expertisecentrum Buurtsport nemen je mee doorheen interessante kaders, boeiende visies en zeer praktijkgerichte workshops. 

 

Je kan kiezen of je langskomt voor een specifieke halve dag, een volledige dag of voor beide dagen.

 • 27 november // Monitoring en evaluatie van buurtgerichte interventies die gebruik maken van sport en/of beweging. Bekijk het dagprogramma in detail.
 • 28 november // Impact en co-creatiespeciaal voor iedereen die meer inzicht wil in hoe de impact van een werking helder en wervend in een verhaal kan gegoten worden, al dan niet vanuit een co-creatie-aanpak. Bekijk het dagprogramma in detail.


Voor wie?

 • Lokale buurtsportsportaanbieders
 • Diensthoofden sport
 • Beleidsmedewerkers
 • Medewerkers Vlaamse koepelorganisaties
 • Coördinatoren lokaal sociaal beleid, gezondheidsbeleid, vrijetijdsbeleid …


Internationale experts


Prof. Fred Coalter is visting professor bij onder meer Stirling University, Leeds Beckett University maar ook bij de Vrije Universiteit Brussel. Hij heeft als onderzoeker grote expertise op gebied van monitoring en evaluatie van interventies die gebruik maken van sport en/of bewegingsactiviteiten. Hij evalueerde de afgelopen jaren verschillende interventies in onder meer India, Brazilië en enkele sub-Saharalanden.

 

Hij zal jou op maandag inzicht geven in verschillende manieren om jouw werking te monitoren en evalueren. Het opbouwen van logische modellen en het uitwerken van een programmatheorie komen ook aan bod. Prof. Coalter licht ook wetenschappelijk onderbouwde kaders toe die je helpen bij de denkoefening. Hierin wordt naast de context van een initiatief ook het belang van cognitieve processen bij deelnemers en organisatoren aangetoond aan de hand van goede voorbeelden. Je wordt aan het werk gezet om de techniek in de vingers te krijgen en er is ruimte voor vragen, zodat je hiermee verder aan de slag kan.

 

Dr. Kevin Harris is betrokken bij de Southampton Solent University. Hij focust als onderzoeker op interventies in de gezondheidszorg en bestudeert de effecten van dergelijke interventies vanuit een realistische evaluatiebenadering. Hij heeft een sterke voorliefde voor kennisontwikkeling en organisationele veranderingen in het werkveld. Hij leert jou op dinsdag de zin en onzin van een programmatheorie en maakt je klaar om voor je werking te lobbyen in strategische gesprekken. Ook de voordelen van co-creatie schuift hij naar voor. 

 

De internationale experts geven hun sessies in het Engels. Laat je hierdoor niet afschrikken. Het Nederlandstalige CATCH-onderzoeksteam is aanwezig om het nodige te vertalen en te verduidelijken.

 

 

Schrijf nu in voor dit gratis aanbod

Opgelet, er kunnen per dag maar 30 personen inschrijven. 

 1. maandag 27 november 2017 monitoring en evaluatie
 2. dinsdag 28 november 2017 impact en co-creatie

Locatie: VUB, Campus Oefenplein, Pleinlaan 2, 1050 Brussel

NMBS Station Etterbeek ligt letterlijk om de hoek.

 

Contact

Van der Sypt

Piet Van der Sypt
medewerker Buurtsport
T 03/780.91.08

 • ´╗┐ ShareDelen
 • Afdrukken
 • Mail een vriend

  Doorsturen

  Gegevens verzender