Kan je jezelf en anderen redden? Nieuwe brevetten waterveiligheid en reddend zwemmen

09 oktober 2017
Kan je jezelf en anderen redden? Nieuwe brevetten waterveiligheid en reddend zwemmen

5 nieuwe brevetten maken jezelf en anderen nog veiliger in het water. Download de korte presentatie met de inhoud.

  

Waterveilig

Voor de brevetten Waterveilig werken we opnieuw samen met WASA. Deze brevetten bouwen dan ook verder op de waterveiligheidsbrevetten in het niveau ‘leren veilig zwemmen’, en sluiten naadloos aan op de 50m-waterveiligheidstest - de Orka.

 

We gaan nu over naar 100m-testen met verschillende vaardigheden per niveau, en met de keuze om dit al dan niet met kledij af te leggen.

 

Reddend zwemmen

Voor de brevetten Reddend zwemmen werken we samen met de Reddingsfederatie (Redfed). Hier ligt de focus zowel op jezelf redden in moeilijke situaties, als op het redden van anderen.

 

Op deze brevetten worden verschillende proeven afgelegd die kinderen en jongeren bewust maken van hun eigen kennis om, ook in gevaarlijke situaties, de juiste beslissing te nemen in het water. Daarnaast stimuleren de proefjes het besef dat, zelfs met kleine inspanningen, je ook een hulp kan zijn voor anderen in nood.

 

Bestel de nieuwe brevetten via de webshop

 

We maken dan ook een nieuwe folder die een overzicht van en inzicht in alle brevetten geeft. Wil je intussentijd al weten wat er op de brevetten staat, dan vind je een presentatie die een overzicht heeft van de 5 nieuwe brevetten. 

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender