Kan een private organisatie fiscale attesten uitreiken voor sportkampen?

16 januari 2017
Kan een private organisatie fiscale attesten uitreiken voor sportkampen?

Vraag & antwoord!

 

Ja! Op voorwaarde dat de organisatie erkend is door de stad of gemeente. 

 

Enkel door de gemeente erkende verenigingen/organisaties kunnen fiscale attesten uitreiken. De gemeente beslist lokaal of ze een erkenning geven en hier zijn geen voorwaarden aan verbonden. Clubs die aangesloten zijn bij een erkende sportfederatie kunnen dit sowieso.

 

De gemeente moet zich voor deze erkenning niet vasthouden aan hun lokale erkenningsreglementen voor subsidiëring en ondersteuning van sportclubs, want dit is een totaal andere materie.

 

Erkende verenigingen ontvangen deel I van het attest van de gemeente. Deel II wordt door de organisatie opgemaakt per kind. 

 

Tarieven

De tarieven voor opvang zijn sinds de invoering van de wetgeving niet meer veranderd. Dit betekent dat ook voor 2017 een bedrag van 11,2 euro mag ingebracht worden per opvangdag. 45% van dit bedrag wordt dan terugbetaald via de belastingen. 

 

Op de website vind je een modelattest en -brief. Meer praktische info is te vinden in tabblad: 'Uit 't veld'

 

Lees ook de FAQ lijst en vind jouw vraag terug! Bekijk het dossier over fiscale aftrekbaarheid.

 

Meer over samenwerken met private sportkampaanbieders

 

ISB krijgt regelmatig allerlei vragen, telefonisch of via mail. De antwoorden hierop zijn vaak voor veel meer mensen relevant dan de vraagsteller alleen. In de ISBzine delen we de interessantste

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken