Eerste exemplaar “Sport en ruimte in beweging” voor Minister Muyters

07 juli 2016
Eerste exemplaar “Sport en ruimte in beweging” voor Minister Muyters

Een publicatie die je zeker in huis moet halen!


Het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en recreatiebeleid vzw (ISB), het Expertisecentrum Buurtsport en Kennis- en Expertisecentrum Kind&Samenleving vzw slaan de handen in elkaar. Met de steun van Philippe Muyters Vlaams minister van Sport en in samenwerking met uitgeverij Politeia willen ze de 327 lokale besturen in Vlaanderen en Brussel stimuleren rond thema’s als sport, Buurtsport, bewegen en publieke ruimte.

 

"Meer sport in de publieke ruimte, meer sportruimte publiek"

De nieuwe publicatie “Sport en ruimte in beweging – sport, Buurtsport en bewegen inplannen in de publieke ruimte” biedt heel wat kansen. Lokale beleidsdomeinen sport/vrije tijd en ruimtelijke planning krijgen de nodige inspiratie om in een kwaliteitsvolle samenwerking tot een realistisch en duidelijk einddoel te komen: publieke ruimte voorzien die verschillende types beweging uitlokt.

 

“De inrichting van openbare plaatsen, van je stad, je buurt, je straat, kan je écht uitdagen om dagelijks actief te bewegen, om jezelf een gezonde levensstijl aan te meten” aldus Minister Muyters. “Het is dus belangrijk dat ook beleidsmakers op lokaal en bovenlokaal niveau bij hun ruimtelijke planning een ‘sportieve reflex’ ontwikkelen” vulde hij nog aan.

 

Werkboek, opleiding en begeleiding 

Dit boek reikt visie, kennis en expertise aan met ruimtelijke concepten, een ideeënbox en beleidsstrategieën op maat van het thema (buurt)sport. Het is een praktisch instrument voor buurtsportcoördinatoren en lokale sportverantwoordelijken om hen beter vertrouwd te maken met het denken van planners en ontwerpers. Maar ook voor ruimtelijke planners, ontwerpers en ambtenaren verantwoordelijk voor lokaal woonbeleid die zo meer diverse, beweegvriendelijke wijken en ruimte kunnen plannen.

 

En het stopt niet bij enkel deze publicatie. In het najaar van 2016 krijgen medewerkers van zowel sport als ruimtelijke planning de kans om in tandem zich te verdiepen in dit thema. Zowel groepssessies als lokale begeleiding staan in de plannen van het Expertisecentrum Buurtsport en Kind&Samenleving vzw. Meld je zeker aan voor de intersectorale workshop op 27/09/2016 in Antwerpen via onze website. Nog vragen, stuur een mailtje naar Piet en hij helpt jou graag verder.

 

sport en ruimte in beweging - cover

 

 

 

 

 

Koop de publicatie aan bij Politeia
Schrijf je in voor de intersectorale workshop op 27/09/2016 in Antwerpen

 

 

 

 

 

 

    

publicatie Sport en ruimte in beweging - partners

Bruno Depover (Politeia), Wouter Vanderstede (Kind & Samenleving vzw), Tine Mous (Politeia), Vlaams minster van sport Philippe Muyters en Piet Van der Sypt (Expertisecentrum Buurtsport/ISB vzw) stellen u met plezier deze publicatie voor.

  •  ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender