Sport mee tijdens de Week van het Bos tussen 9 en 16 oktober 2016

25 april 2016
Sport mee tijdens de Week van het Bos tussen 9 en 16 oktober 2016

Sport is dit jaar het thema. Organiseer mee een (sport)activiteit of word zelfs lid van de projectgroep!


Tijdens de Week van het Bos, van 9 tot 16 oktober, zet het Agentschap voor Natuur en Bos onze bossen extra in de bloemetjes, want ze zijn onmisbaar! Bossen zuiveren bijvoorbeeld onze lucht en ze zijn goed voor de mentale gezondheid: in het bos herstelt ons concentratieniveau en daalt de stress.


Maar bovenal: bossen doen bewegen! Wie in bos en natuur gaat sporten, houdt zijn inspanningen langer vol. Trek dus de natuur in. Zoek je een gebied in de buurt? Bekijk een handig overzicht van alle buitengewone bossen.

 

Het bos: de gedroomde sportclub

In 2016 staat de Week van het Bos helemaal in het teken van Sport. Want het bos is de gedroomde sportclub: groter, groener, gezonder én gratis!

 

Ook dit jaar mikken we op honderden activiteiten, verspreid over heel Vlaanderen. En daarvoor hebben we jou nodig. Deelnemen is zilver, organiseren is goud! Zet met je gemeente je sportiefste beentje voor en organiseer mee een (sport)activiteit tussen 9 en 16 oktober.


Sta je te trappelen van ongeduld? Stuur een mailtje naar info@weekvanhetbos.be en omschrijf kort je activiteit. Je zal daarna gevraagd worden om je activiteit te registreren via de UiTdatabank.

 

Ben je enthousiast maar heb je even geen inspiratie? Geen probleem: organiseertips en beweegideeën genoeg.

 

Nog vragen? Aarzel niet, je kan terecht bij info@weekvanhetbos.be

 

Denk mee als sportdienst

ISB wil ook een werkgroepje samenroepen van enkele sportdiensten (2-tal keer) om de week van het bos optimaal te kunnen inzetten voor sportdiensten, en voor samenwerking tussen sport en natuur in het bos in de toekomst.

 

Wil je hieraan meewerken, geef ons een seintje! 

 

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender