Unieke Europese uitwisseling rond Buurtsport en empoweren van jongeren

Van maandag 25 tot vrijdag 29 september 2017 organiseert Jint vzw 'E+dorphins, boosting sports in Erasmus+ youth projects', een internationale training course rond de ontwikkeling van Europese jongerenprojecten met een duidelijke (buurt)sportfocus.


Op donderdag 28 september bieden wij 15 personen de kans om een dag aan te sluiten op deze cursus in Oostende. Een unieke gelegenheid om je horizonten te verruimen en om op Europees niveau uit te wisselen rond Buurtsport en empoweren van jongeren. Deze samenkomst geeft jou mogelijks ook de kans om jouw eerste stappen te zetten richting een Europese uitwisseling of een internationale samenwerking.

 

programma
10u30: ontvangst 25tal Oostendse/Vlaamse/Brusselse deelnemers in Cultuurcentrum De Grote Post
11u00: Krijg meer en meer zin in Europa:

 • Verken samen met JINT de mogelijkheden van Youth in Action, Bel’J en de centen die je kan aanvragen. Maak kennis met de ondersteuning die JINT jouw project en organisatie of groep nog meer te bieden heeft. Pitch gerust per direct jouw projectidee. Een inleiding tot zichtbaarheid, resultaatverspreiding en impactvergroting krijg je er bovenop.
 • Neem je agenda erbij en creëer deadlinestress. JINT en EU Sportlink overlopen met jou de interessante oproepen voor de jeugd-, sport-, buurtsport-… sector. Zij geven jou ook mee wat ze voor jouw concreet projectidee kunnen betekenen.
 • Hoe is het nu echt? Enkele praktijkverhalen recht uit het hart oa. uit recente Salto Youth en Erasmus+ Jeugd projecten m.b.t. lokaal sportgebeuren.

13u00: verwelkoming 25tal deelnemers van 'E+dorphins, boosting sports in Erasmus+ youth projects'. De deelnemers van deze specifieke internationale training course rond de ontwikkeling van Europese jongerenprojecten met een duidelijke (buurt)sportfocus hebben veel goesting. Goesting in een middagmaal en goesting in kennismaking en netwerking.


13u10: goesting: food & networking

 • We leggen de brug tussen de Oostendse/Vlaamse/Brusselse en de Europese deelnemers, dit zowel op culinair als op inhoudelijk vlak. Laat je inspireren door heel wat diverse praktijkverhalen uit een 12tal landen. Ruil gerust adreskaartjes, wie weet is dit wel de eerste stap naar een Europees project waar je zelf bij betrokken bent.

14u25: praktijkverhaal Jeugdhuis De Korre – sportproject Buiten Asem
14u40: we trekken erop uit, kies je praktijkbezoek

 • Habbekrats: Huis aan Zee voor iedereen: Het verhaal van het Jeugdpunt en het Overkoophuis. Maak ook kennis met de jeugdpleintjes in het Westerkwartier, de Vuurtorenwijk en het tienerstrand
 • Arktos: Sta weerbaarder in de maatschappij door sport te gebruiken als methodiek. Ook hun buurtgerichte werking in de ‘Nieuwe Stad’ en de samenwerking met De Wasserette wordt uit de doeken gedaan. We bezoeken ook hun uitvalsbasis Duin en Zee.

17u00: einde praktijkbezoeken. We ronden niet af in grote groep. Iedereen gaat zijn of haar eigen weg.


Wanneer?

 • donderdag 28 september 2017

Tijdstip?

Van 10:00 tot 17:00.


Waar?

Cultuurcentrum De Grote Post , Hendrik Serruyslaan 18a , 8400 Oostendehttps://www.degrotepost.be/

Prijs?

gratis, wel préregistreren om erbij te kunnen zijn


Organisatie

ISB vzw
August de Boeckstraat 1
9100 Sint-Niklaas
03/780.91.00 - 03/780.91.09
www.isbvzw.be - secretariaat@isbvzw.be
 • ´╗┐ ShareDelen
 • Afdrukken
 • Mail een vriend

  Doorsturen

  Gegevens verzender