Buurtsport zomertreffen

 

Met een frisse blik op buurtsportbeleid de zomer in!

 

Voor we de boeiende buurtsportzomer induiken steken we nog eens de koppen bij elkaar. We verzamelen coördinatoren, beleidsverantwoordelijken, vertengenwoordigers van koepelorganisaties en veldwerkers, samen kijken we richting toekomst. 

 

Schrijf je in en krijg bouwstenen en stevige input om je eigen buurtsportbeleid scherp te zetten. Veldwerkers worden gëinspireerd met nieuwe sporten.

 

Programma

 

Dagopening

 • De resultaten van de Buurtsport 1-meting: Een kijk op Buurtsport in Vlaanderen en benchmark je eigen werking.
 • “Wat maakt dat Buurtsport Buurtsport is … ?” Bouwstenen om je lokale buurtsportvisie scherp te zetten (i.s.m. VUB).

Kwaliteitsinjectie voor jouw buurtsportwerking

 • De CATCH-onderzoekers delen voor de allereerste keer de programmatheorieën die ze vanuit fase 1 van het project ontwikkelden. Ontdek in première hoe ook jij de sociale inclusie voor jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties kan bevorderen. Dit als koepelorganisatie, beleidswerker, coördinator of veldwerker. Maak kennis met werkzame mechanismen en heel wat voorwaarden die ook in jouw (toekomstige) werking een bijdrage kunnen leveren.

Inspiratiesessie

 • Kijk mee door de bril van Arvid van Leeuwen (Buurtsport Antwerpen) op een specifiek Europees trainingsproject voor buurtsportwerkers waaraan hij participeert.
 • Ouderbetrokkenheid: succesfactor of belangrijke randvoorwaarde voor je werking? ICES geeft een voorzet.
 • Vrijwilligers, zowel oud als jong, opleiden. De kansen van de cursus bewegingsanimator voor je werking en de online opleiding omgaan met opvallend gedrag.
 • Tijdens de inspiratiesessie kan je op sofagesprek bij de CATCH-onderzoekers over de opstart van de tweede fase in hun onderzoek. Misschien wel in jouw werking?

Keuzesessie 1 in de namiddag

Innogames: doe mee en ontdek nieuwe sporten die ook in jouw werkingen kunnen scoren. Nodig gerust ook jouw vrijwilligers uit voor deze sessie. (i.s.m. Sportwerk Vlaanderen en BOP-Project vzw Jong)

 

Keuzesessie 2 in de namiddag

Focusgesprek en intervisie coördinatoren: Een werkzame en betekenisvolle relatie tussen professionals en deelnemende jongeren is essentieel. Welke kenmerken maken deze relatie mogelijk? Welke maken dit moeilijk? In een interactief groepsgesprek verken je met de CATCH-onderzoekers de invloed van organisatie en beleid. Ook andere thema’s waar je als coördinator mee te maken hebt komen aan bod.

 

Omstreeks 16u sluiten we Zomertreffen 2017 af!


Wanneer?

 • dinsdag 27 juni 2017

Waar?

Sportverblijf Sport Vlaanderen , Zuiderlaan 14 , 9000 Genthttps://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/onze-centra/sport-vlaanderen-gent/

Prijs?

gratis


Organisatie

ISB vzw
August de Boeckstraat 1
9100 Sint-Niklaas
03/780.91.00 - 03/780.91.09
www.isbvzw.be - secretariaat@isbvzw.be
 • ´╗┐ ShareDelen
 • Afdrukken
 • Mail een vriend

  Doorsturen

  Gegevens verzender

ISB Oost-Vlaanderen