'Sport en corona'-vragen bij de start van het schooljaar

24 augustus 2020

De start van het nieuwe schooljaar roept ook bij sportdiensten heel wat vragen op.

 

Hier vind je een aantal antwoorden.


Kunnen LO-lessen in de gemeentelijke/stedelijke sporthal plaatsvinden?

Ja, zowel leerlingen van het basisonderwijs als van het secundair onderwijs mogen in het kader van de lessen LO naar het zwembad, de gemeentelijke sporthal of andere sportaccommodatie buiten de school. Deze verplaatsingen zijn essentieel om de leerplandoelstellingen te realiseren.

 

Welk protocol is van toepassing tijdens de LO-lessen in de gemeentelijke sporthal? 

In principe volgt onderwijs tijdens de schooluren altijd de onderwijsprotocols. 
Hier vind je een aantal interpretaties voor de aanpak van de lessen LO. Uiteraard is de organisatie van de sportinfrastructuur wel aan de beheerder zelf bvb looplijnen, kleedkamerbezetting, ontsmetting en reinigingsaanpak.
Goed om weten is dat de leerlingen tijdens de lessen LO geen mondmasker moeten dragen (ook niet in de het middelbaar onderwijs). 
 

Wat zijn de aandachtspunten bij schoolzwemmen in coronatijden?
Klik hier voor meer nieuws over schoolzwemmen in coronatijden, inclusief een infofiche die je wegwijs maakt in de regels die in het onderwijs gelden. We maken ook de link naar wat dat voor zwembaduitbaters die het schoolzwemmen moeten inplannen, betekent.

 

Mogen scholen hun schoolsportinfrastructuur naschools openstellen?
Scholen mogen hun schoolsportinfrastructuur verhuren op voorwaarde dat de protocollen van de sportsector gevolgd worden. Ook wat betreft het reinigen (van de contactoppervlakken) moet duidelijk afgesproken zijn wie hiervoor instaat (gebruiker, sportdienst, school, …) zodat dit zeker in orde is voor de leerlingen van de school er weer gebruik van maken.
De scholen mogen natuurlijk zelf beslissen of ze dit al doen, maar er is geen negatief advies over geformuleerd.

 

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken