Kennis uit de praktijk

Er is binnen Buurtsport heel wat praktijkinfo verzameld. Al onze beschikbare informatie vind je terug op de Buurtsportpagina in de ISB Kennisbank

 

Benchmark Buurtsport : Buurtsport in Vlaanderen anno 2014

ISB deed eind 2014 een nulmeeting over Buurtsport, oftewel een buurtgericht sportaanbod. Alle 308 Vlaamse gemeenten vulden de enquête in. Waarom kiezen gemeenten voor een buurtsportaanbod? Welk aanbod valt het meest in de smaak? Welke deelnemers worden bereikt, en hoe? En waarom doen zoveel gemeenten het nog niét?

 

Start to Buurtsport-infographic

Gebruik de infographic als een overzichtelijke houvast om (opnieuw) aan de slag te gaan met buurtsport. Deze fiche gaat veel verder dan inspiratie bieden, en geeft je een concreet stappenplan. Leg hem op tafel bij een overleg met je werkgroep en gebruik hem als leidraad voor planning, uitvoering en evaluatie van je buurtsportinitiatief. Bestel enkele gedrukte exemplaren (gratis).

 

Street Action

Het project 'Street Action, powered by buurtsport' (2012-2014) werd in 23 Vlaamse steden en gemeenten uitgerold. Bekijk zeker het boeiende filmverslag via www.streetaction.be.

 

Buurtsport Ronse

Tijdens het traject 'Diversiteit in sport - participatie van meisjes en vrouwen met roots in de migratie' (2013-2014) kreeg ook buurtsport Ronse ondersteuning om nog meer meisjes en vrouwen aan het sporten en bewegen te krijgen. De reportage over hun werking leert je meer.

 

ISBForum

Maak gebruik van de subgroep binnen het ISBForum om uit te wisselen met collega's. Start gerust zelf een discussie.

 

Proeftuin Buurtsportbegeleiders

Buurtsportbegeleiders zetten wijken in beweging. Promofilmpje n.a.v. het Proeftuinproject voor de vorming, opleiding en tewerkstelling van buurtsportbegeleiders die de sportieve recreatie in de eigen woon- en leefomgeving in centrumsteden stimuleren (december 2011).

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender