€ 10 miljoen voor renovaties of nieuwbouw van zwembaden

13 juni 2016
€ 10 miljoen voor renovaties of nieuwbouw van zwembaden

Volg de workshops op 8 en 15 september in Antwerpen.

  

Op 10 juni 2016 start de Vlaamse Regering een tweede initiatief op in kader van subsidiëring van zwembaden. Deze 2de oproep richt zich zowel op nieuwbouw als renovatie van zwembaden.


De oproep richt zich naar openbare besturen (gemeentebesturen en provinciebesturen in het Vlaams Gewest, de VGC, intercommunales en andere publieke samenwerkingsverbanden) en scholen. Ook publiek-private initiatieven kunnen intekenen.

 

Maximaal 10% of 30% van de investering

Bij nieuwbouwprojecten wordt uitgegaan van een maximale subsidie van 10% op het aanvaarde investeringsbedrag, rekening houdend met een maximaal subsidiebedrag van 1,2 miljoen euro.

 

Bij renovatieprojecten wordt vertrokken van een maximale subsidie van 30% op het aanvaarde investeringsbedrag, rekening houdend met een maximaal subsidiebedrag van een 500.000 euro.

 

De Vlaamse minister bevoegd voor sport zal de projectoproep organiseren, inclusief de workshops en het begeleidingstraject door ISB, het bijeen roepen van een beoordelingscommissie en het voorleggen van een voorstel van selectiebeslissing aan de Vlaamse Regering. Ook nu wordt er een budget van 10 miljoen euro voorzien.

 

Deadline: 23 december 2016

De initiatiefnemers hebben tot 23 december 2016 de tijd om een aanvraag in te dienen.

 

De detailinformatie over deze subsidieoproep ontvingen de gemeenten via een officiële mailing per post, en via de voorbije infomomenten. 

 

Alle info (documenten, voorwaarden ...) kan je ook vinden bij Sport Vlaanderen - Sportinfrastructuur.

 

Schrijf in voor de workshops

De workshops zijn bedoeld voor gemeenten die een zwembad willen bouwen of verbouwen op korte termijn. Ook gemeenten die in een verdere toekomst plannen hebben om een zwembad te bouwen, kunnen nu deelnemen aan de workshops.  

 

Thema’s die aan bod komen in de workshops:

  • Dag 1: (1) exploitatie en beheer en (2) toegankelijkheid
  • Dag 2: (3) energievriendelijke maatregelen  en (4) intergemeentelijke en intersectorale samenwerking  

Wie een dossier wil indienen voor subsidiëring legt de Vlaamse Regering een verplichte aanwezigheid op van minstens 1 afgevaardigde van de gemeente/school/ ... aan alle thema’s van de workshops.

 

De workshops zijn opgevat als een 2-daagse die 2 keer wordt georganiseerd, 1 keer in Leuven (al voorbij) en 1 keer in Antwerpen (8 en 15 september)

 

Schrijf in voor de workshops

 

Begeleiding door ISB

ISB werd door de Vlaamse regering aangesteld om zwembaden begeleiding aan te bieden om de lokale dossiers te verbeteren.

 

Je vindt hier alle info. 

  •  ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender