Uit de Kennisbank: Help je sportclubs groeien

12 augustus 2019
Uit de Kennisbank: Help je sportclubs groeien

Nieuw sportseizoen komt eraan. 

 

Nu de helft van de zomervakantie voorbij is, maken heel wat sportclubs zich stilaan klaar voor een nieuw sportseizoen. In de ISB-Kennisbank vind je tal van inspirerende documenten om je clubs nog beter te ondersteunen.

 

In ‘Een brede kijk op sportclubondersteuning’ lees je bijvoorbeeld met welke thema’s je een hulp kan zijn voor clubs. Het artikel biedt je ook een waaier aan mogelijkheden om dat aan te pakken, telkens met een verschillende impact.

 

Wil je jouw sportclubs komend seizoen stappen voorwaarts laten zetten? Dan brengt het artikel ‘Sportclubs besturen met een visie’ inspiratie voor nieuwe werkwijzen voor een effectief en succesvol bestuur.

 

Subsidies

Meer dan ooit wordt er gekeken of de middelen vanuit de gemeente efficiënt worden ingezet en of ze hun doel bereiken. Deze praktijkvoorbeelden uit Lede en Sint-Katelijne-Waver staan stil bij de vraag of het niet stilaan tijd is geworden om meer outputgericht te ondersteunen via projectsubsidies.

 

Zin om je te verdiepen in sportclubondersteuning? Schrijf je dan in voor de opleiding ‘Brede kijk op sportclubondersteuning’. op 19 september in Torhout. Daar proberen we – zoals de naam al doet vermoeden – een bredere kijk te krijgen op sportclubondersteuning, aan de hand van goede voorbeelden uit Vlaanderen. We nemen ook het subsidiebeleid onder de loep.

Klik hier voor meer info over de opleiding

 

Kennisbank_web.jpgOp zoek naar tips, praktijkvoorbeelden of andere inspirerende documenten? In de ISB-Kennisbank vind je wat je zoekt, over meer dan alleen sportclubondersteuning.

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken