Uit de Kennisbank: Sporten in het bos

04 juni 2019
Uit de Kennisbank: Sporten in het bos

Laat je sportclubs en sportkampen veilig het bos in.

 

Sporten in het bos is leuk, maar niet altijd evident. Er zijn vaak onduidelijkheden en vragen over regels, uitzonderingen en ongeschreven wetten. Waar mag je wandelen, fietsen of spelen? Mag je geluid maken? De ISB-Kennisbank brengt raad.

 

Zo hebben we samen met het Agentschap voor Natuur en Bos enkele vragen en antwoorden opgelijst. Daarmee kan ook jij aan de slag om van het bos de ideale sportomgeving te maken.

 

In Malle, Ingelmunster, Harelbeke en Laarne toverden ze het bos al om tot de mooiste sportinfrastructuur. ISB ging langs en stelt de praktijkvoorbeelden aan je voor in dit artikel.

 

Ecosportief

Sporten in het bos kan een piste zijn voor een ecosportief sportbeleid, want toegankelijke bossen, natuur- en groengebieden nodigen uit tot sport en beweging. Het bos is bijvoorbeeld ook een ideale locatie om kinderen tijdens een sportkamp bewust te maken van de natuur. Zo kan je hen warm maken voor klimaatvriendelijk gedrag. In de ISB-Kennisbank vind je onder meer deze brochure, maar als je zoekt op ‘ecosportief’ verschijnen nog veel meer handige documenten.

 

Kennisbank_web.jpgOp zoek naar tips, praktijkvoorbeelden of andere handige documenten? In de ISB-Kennisbank vind je wat je zoekt, over meer dan alleen sporten in het bos.

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken