Lekker en ecosportief sporten bij Jespo

30 september 2015
Lekker en ecosportief sporten bij Jespo

Tijdens de sportweken extra aandacht voor de fiets als transportmiddel en voor kraantjeswater.

 

De Antwerpse vzw Jespo organiseert sportactiviteiten voor kinderen tussen 3 en 18 jaar. Sporten en gezondheid, hygiëne en voeding gaan bij Jespo samen, en sensibilisering van kinderen én ouders rond deze thema’s is een doel op zich. Deze zomer heeft Jespo in de sportweken Lekker sporten en Plons, de sportieve kikker ook ecosportieve uitdagingen opgepakt. Zo brachten de kinderen een bezoek aan een kinderboerderij en leerden waar hun melk en eten vandaan komt.

Hier enkele van de ecosportieve acties tijdens de kampen:

 • Fiets- en voetgangerskaart: Iedereen is minstens 2 dagen met de fiets of te voet gekomen. Als extraatje mochten de beste fietsers op de fiets met de juf mee naar het zwembad op donderdag. De anderen gingen met de bus. 
 • Drinkwaterfontein en herbruikbare beker: Hierdoor had Jespo veel minder waterflessen nodig. Bovendien werden de bekers van de school gebruikt, dus werd extra trnasport vermeden voor aankoop of levering.
 • Op de fiets: Kinderen die niet op de fiets konden komen, konden toch nog 20 minuten fietsen ter plaatse.
  "Zo probeerden we hen toch te stimuleren om te fietsen, en uiteindelijk kregen ze allemaal een leuk gadget”, zo meldde Mathias Verdier, de sportpromotor communicatie en evenementen van Jespo.

En Jespo gaat voor volgend jaar nog meer werken rond gezonde voeding, het voorkomen van voedselverspilling en minder afval (verse producten). 

 

Meer weten over ecosportief, sporten doe je spoorloos!

 • ShareDelen
 • Afdrukken
 • Mail een vriend

  Doorsturen

  Gegevens verzender