Mijn sportindicatoren

Het Decreet Lokaal Sportbeleid stelt dat gemeenten per Vlaamse beleidsprioriteit sport 1 of meer indicatoren voor de evaluatie van de uitvoering van die Vlaamse beleidsprioriteit bepalen. Concreet betekent dit dat gemeenten zelf de indicatoren bepalen en dat elke gemeente geacht wordt om minstens 1 indicator voor elke Vlaamse beleidsprioriteit sport te kiezen. Om de gemeenten hierbij te ondersteunen ontwikkelde ISB een aantal tools.

 

Je indicatoren bepalen

Je indicatoren opvolgen

Mijnsportindicatoren.be helpt je om een aantal indicatoren (uit het meerjarenplan of complementair ermee) makkelijk bij te houden. Wat kan je doen?

 • De indicatoren die in de brochure ‘Indicatoren Lokaal Sportbeleid’ met een ster aangeduid staan, opvolgen en zo de evolutie in beeld brengen.
 • De resultaten vergelijken met gelijkaardige gemeenten. Direct na het invullen kan je aan de hand van een grafiek je cijfers vergelijken met gemeenten uit dezelfde provincie, inwonersklasse, gebiedsindeling en indien van toepassing de centrumsteden.
 • Bekijk het demofilmpje.

Elke gemeenten ontving een persoonlijke login. Niets ontvangen? Geef een seintje via marjolein.vanpoppel@isbvzw.be.

 

Excel-rekenblad 

Naast de online tool is er ook een Excel-rekenblad 'indicatoren lokaal sportbeleid'. Ook hierin kan je de evolutie van de 'ster-indicatoren' in beeld brengen. Bovendien kan je de werkbladen bewerken zodat je ze ook kan gebruiken voor andere indicatoren die je opvolgt, maar die niet met een ster aangeduid zijn.

 

 • ShareDelen
 • Afdrukken
 • Mail een vriend

  Doorsturen

  Gegevens verzender