44 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten krijgen subsidie

19 december 2017
44 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten krijgen subsidie

Bekijk de lijst van projecten die samen 20 miljoen euro subsidie krijgen van minister Muyters.

 

20 miljoen voor 44 bovenlokale projecten

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters heeft meer dan 20 miljoen euro subsidies toegekend aan 44 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over Vlaanderen en Brussel. Het gaat zowel om nieuwbouwprojecten als om renovaties.

 

In deze oproep waren er 67 aanvragen, waarvan men er 44 kon honoreren. De dossiers werden door een commissie beoordeeld op diverse criteria en op basis van de score kreeg men meer of minder subsidies. 

 

Minister van Sport Muyters: “De projecten zijn heel divers en gaan van bovenlokale sporthallen en zwembaden tot klimhallen, bmx-parcours, atletiekpistes, hockeyterreinen en een ijsschaatspiste. Vlaanderen zal volgend jaar weer een heel stuk sportiever kleuren. Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te brengen. En wat nodigt meer uit om aan sport te doen dan een mooie, moderne en goed ingerichte sporthal, klimmuur, sportterrein of zwembad.”

 

Bekijk de lijst van 44 gesubsidieerde projecten (pdf in nieuw venster)

 

Nieuwe dossiers mogelijk tegen maart 2018

In maart volgend jaar kunnen opnieuw subsidieaanvragen worden ingediend bij Sport Vlaanderen. Door overdracht van budgetten van dit jaar is er in 2018 25 miljoen euro ter beschikking.

 

Via een vraaggericht systeem in het kader van het Sportinfrastructuurplan is er een jaarlijkse mogelijkheid voor private en publieke initiatiefnemers om projecten van bovenlokaal belang in te dienen. Vlaanderen subsidieert tot 30% van het investeringsbedrag, met een maximum van 1,25 miljoen euro per project.

 

Het kan gaan om nieuwbouwprojecten en om renovaties. Alle projecten worden doorgelicht door een commissie, waarna een ranking wordt opgesteld.

 

Ondersteuning samenwerkingsverbanden ISB-Kennisbank

Via ISB kan je heel wat informatie, concrete stappenplannen en voorbeelden vinden van het opzetten van (intergemeentelijke) samenwerkingsverbanden voor sportinfrastructuur met een bovenlokaal en regionaal karakter.

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender