12 miljoen euro voor werktrajecten voor laaggeschoolde jongeren

08 mei 2017

Verklein met sport de afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Sport is veel meer dan bewegen alleen.

 

Het maken van afspraken, het naleven van regels, op tijd komen, het leren omgaan met structuur, het nemen van verantwoordelijkheid, veerkracht hebben om te kunnen omgaan met winnen en verliezen of het kunnen functioneren in een team, zijn slechts enkele voorbeelden van competenties die je leert door te sporten.

 

Om die redenen slaan het Europees Sociaal Fonds (ESF) (40% van het totale budget) en de Vlaamse overheid (60% van het totale budget) de handen in elkaar.

 

Ze stellen samen middelen ter beschikking van organisaties die flexibele en intensieve trajecten ontwikkelen om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen voor laaggeschoolde jongeren (18-25j). Trajecten moeten de persoonlijke situatie van de jongeren in kaart brengen, randproblematieken wegwerken en de jongeren arbeidsrijp maken. Organisaties kunnen zelf een methodiek voorstellen.

 

Opgelet, de oproep richt zich tot organisaties die ervaring hebben in het begeleiden van kwetsbare jongeren. Lokale besturen kunnen een project indienen maar kunnen geen middelen van het Vlaams cofinancieringsfonds (VCF) aanvragen. 

 

Meer info nodig?

Word je van bovenstaande informatie niet veel wijzer, aarzel dan niet om in te tekenen op de infosessie over deze WIJ3 oproep (woensdag 17/05, 13u30, Brussel).

 

Neem contact op met de 3 personen die je concreet verder kunnen helpen.

 

Blader zeker ook eens door het onderzoeksrapport dat VUB, vakgroep Sport & Society schreef over de effecten, randvoorwaarden en methodieken van sport binnen de trajecten werkingleving voor jongeren WIJ! 

 

Deadline: 31/07/2017

  •  ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender