Filmpje 'vitaminen voor de sportclubs'

Sportdiensten en sportfederaties hebben allebei de kernopdracht om sportclubs te ondersteunen. Jammer genoeg ontbreekt het ondersteuningsdiensten als sportdiensten en sportfederaties vaak aan onderlinge afstemming en overleg. Hierdoor werken goedbedoelde initiatieven te vaak naast elkaar en dit speelt in het nadeel van de clubs. De Vlaamse Overheid, ISB en VSF sloegen de handen in elkaar om een gezamenlijk referentiekader uit te werken zodat sportdiensten en -federaties nieuwe mogelijkheden zien om samen te werken. Ze ontwikkelden hiervoor het filmpje 'vitaminen voor de sportclubs'.

 

 

Discussietool 'vitaminen voor de sportclubs'

 

Tijdens een regiovergadering, overleg met burensportdiensten, de algemene vergadering van de sportraad of gewoon binnen de dienst: het filmpje 'vitaminen voor de sportclubs' is de ideale manier om het thema of agendapunt 'sportclubondersteuning' in te leiden.

 

ISB reikt met de discussietool 'vitaminen voor de sportclubs voor sportdiensten en sportraden' een tool aan om het thema op lokaal niveau te bediscussiëren. Op basis van de inhoud van het filmpje formuleerden we enkele vragen voor een kritische zelfanalyse.

 

Discussieer met je collega's of andere sportdiensten of sportraden over de vragen. Op die manier vorm je een beeld over hoe het in je eigen gemeente met sportclubondersteuning gesteld is en hoe je de komende jaren sportclubs nog beter kan ondersteunen.

 

  •  ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender