Street Action - powered by Buurtsport

 

Street ActionJongeren tussen 12 en 18 jaar zetten minder snel de stap naar een actieve en gezonde levensstijl binnen het georganiseerde of het andersgeorganiseerde circuit. Dit is in het bijzonder het geval voor maatschappelijk kwetsbare jongeren. ISB gaf tussen 2012 en 2014 in totaal 23 steden en gemeenten de kans om deze jongeren te overtuigen met een laagdrempelig sport- en beweegaanbod in de buurt of wijk, via het project 'Street Action - powered by Buurtsport'.

Empowerment

Het Street Action project wou jongeren (jongens én meisjes) uit een aandachtswijk stimuleren om gezonder te leven en meer te sporten en bewegen. Ook het delen van de verantwoordelijkheid was een essentieel deel van dit project. Het doel was het uitbouwen van een buurtsportaanbod voor en door jongeren (12-18 jaar) vanuit de expertise van zowel de sportdienst als een sociale partner (buurtwerk, integratiedienst, jeugdwerk …). Het was de bedoeling om lessen te leren en succesfactoren te ontdekken om jongeren via sport zich goed te laten voelen. Ook de verwachte dynamische sociale evolutie in de achterstandswijk werd onder de loep genomen.

Street Action Duffel

23 projecten 

In het voorjaar van 2012 namen 8 lokale projecten voor 2 jaar hun start: Roeselare, Ronse, Gent, Duffel, Boom, Vilvoorde, Heusden-Zolder en Hasselt.

 

In 2013 sloten nog eens 15 extra lokale projecten aan: De Panne, Kortrijk, Eeklo, Evergem, Ninove, Dendermonde, Aalst, Antwerpen, Willebroek, Mechelen, Lier, Dilbeek, Leuven, Genk en Dilsen-Stokkem. 

Neem contact op met de projecten

Via streetaction.beFacebook en Twitter (@SteetActionB #streetaction).

Lees meer 

Dit project en leertraject realiseerden we met steun van The Coca-Cola Foundation, in partnership met VUB en JES.

  •  ShareDelen
  • Afdrukken