Boer Speeltoestellen bouwt unieke speeltuin in Sint-Niklaas

14 juni 2013

'Stellar Play' is een duurzame en kleurrijke speeltuin in Recreatiepark De Ster.

 

In december 2012 koos recreatiepark De Ster Boer Speeltoestellen uit 6 leveranciers om een robuuste en duurzame speeltuin te bouwen, met veel speelwaarde voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Boer heeft deze mogelijkheid aangegrepen om een uniek speelconcept te ontwerpen dat later verder kan worden uitgerold naar de hele recreatiesector.

 

Deze nieuwe lijn, toepasselijk ‘Stellar Play’, bestaat in dit geval uit een enorm groot combinatietoestel dat als blikvanger centraal is geplaatst. Een 6 meter hoge toren is uitgebouwd met netbruggen, glijbanen, buisglijbanen, klimwanden, glijstangen, inloopnetten, hangbruggen, drie andere zeshoekige torens en dertien kleinere torens. Daarnaast is het terrein aangevuld met diverse solitaire beweegtoestellen, zoals een familieschommel, een kabelbaan, diverse wippen, veerplateau’s en een duikeldorp.

 

De nieuwe speeltuin In De Ster beslaat een oppervlakte van maar liefst 50 x 40 x 10 meter en werd op 25 mei 2013 officieel geopend door de Burgemeester van Sint-Niklaas. Bij de opening gaf de voorzitter van het recreatiedomein aan dat er bij de aanbesteding speciaal gelet is op duurzaamheid en veiligheid. De toestellen zijn gemaakt van onderhoudsarme materialen en zijn geplaatst op een onderhoudsvrije ondergrond. Ze zijn robuust, veilig en attractief, in combinatie met frivoliteit en speelsheid. In het project zijn 2.000 meter speeltouw verwerkt, 1.000 meter metalen buizen en metalen kokers en het totaal weegt zo’n 18.000 kilo.

 

Met de introductie van Stellar Play heeft Boer een uniek concept gelanceerd dat aansluit bij eisen en wensen van de recreatiemarkt. Door de hoge torens, buisglijbanen en complexe touwconstructies biedt Stellar Play meer uitdaging en speelplezier voor een grotere leeftijdsdoelgroep dan vergelijkbare programma’s. Daarnaast blijven veiligheid en duurzaamheid bij alle ontwerpen van Boer Speeltoestellen hoog in het vaandel staan.

 

Boer SpeeltoestellenBOER BELGIUM bvba
Postbus 35
2990 Wuustwezel
T 03/314.86.79
info@boerplay.com
www.boerplay.com

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender