Neem deel aan de Europese Week van de sport

04 mei 2020

Tot 750 euro subsidie voor Vlaamse sportclubs

 

Voor de 6de keer vindt van 23 tot 30 september 2020 in 37 Europese landen de Europese Week van de Sport plaats. De Europese Commissie wil met de overkoepelende actie #BeActive, mensen aansporen om die week fysiek actief te zijn en dat uiteraard te blijven het hele jaar lang.

 

Wat moet je weten om lokale sportclubs te ondersteunen?

Sport Vlaanderen wil Vlaamse sportclubs motiveren om Europese projecten te organiseren tijdens die week en biedt hen de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen van 750 euro.

 

Het accent ligt op samenwerking of communicatie met andere Europese sportverenigingen. Dat kan een uitwisseling, samenwerking of een uitdaging zijn. Mogelijk zijn er al clubs die Europese contacten hebben en die in die week iets willen organiseren (let er wel op dat ze afkomstig zijn van een EU-lidstaat). Omdat we momenteel nog niet weten of er effectief verplaatsingen mogelijk zullen zijn, vragen we zeker om een alternatief te voorzien waarbij de uitwisseling online kan gebeuren.

 

Verder moet de sportclub aangesloten zijn bij een erkende Vlaamse sportfederatie. De activiteit moet plaatsvinden tussen 19 en 30 september 2020. Samenwerkingsverbanden met meerdere Vlaamse sportclubs zijn mogelijk

 

Enkele voorwaarden

  • De aanvraag moet online gebeuren vóór 22 juni 2020
  • De aanvraag moet een duidelijk actieplan en een omschrijving bevatten
  • Maximum 20% van de subsidies kunnen naar de aankoop van materiaal gaan
  • Reiskosten, trainerskosten (bv. Europese trainers), communicatiekosten moeten in rekening gebracht worden
  • Gebruik de logo’s van de Europese Commissie en gebruik #BeActive, #SportersBelevenMeer #EWOS in posts op sociale media
  • Ondersteun clubs eventueel bij het aanleveren van het gratis promotiemateriaal

 

Meer weten of aanvraag indienen?

Meer info en de link naar de aanvraag vind je hier.

 

 

  •  ShareDelen
  • Afdrukken