Laat je sportkampbegeleiders online bijscholen

30 maart 2020
Laat je sportkampbegeleiders online bijscholen

Grijp deze periode om online aan de vaardigheden van je begeleiders te werken.

 

Deel de specifieke online training: European Youth Health Champions (EYHC)*

 

Deze online vorming bevat 6 interactieve modules om kennis en vaardigheden bij jonge vrijwilligers verder te ontwikkelen. Het helpt hen om de deelnemers van je activiteiten en hun eigen vrienden beter te helpen om positieve welzijns- en gezondheidskeuzes te maken. Peereducatie staat hierbij centraal. Elke module bevat een mix van video en korte tekstjes.

 

Jongeren kunnen zichzelf eenvoudig inschrijven en op hun eigen tempo de online cursus volgen. Je moet wel eerst inloggen om de volledige inhoud te kunnen zien. Wil je ze goed kunnen ondersteunen, gebruik dan de lesgeversfiches. Zodat je als professionele begeleider de nodige online begeleiding kan voorzien.

  

Jongeren en hun begeleiders uit Mechelen en Kortrijk waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze cursus. "De opleiding werd ontwikkeld met een hart voor jongeren", klinkt het. "We hebben naar hen geluisterd tijdens de try-out en hebben op basis daarvan aanpassingen gedaan, om er zeker van te zijn dat alles op hun maat is."

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 75* De EYHC-opleiding werd in 2019 ontwikkeld als deel van een Erasmus+ Sport project met 8 Europese partners uit het Verenigd Koninkrijk, België, Bulgarije, Denemarken, Italië en Malta. De inhoud van de cursus werd uitgebreid getest en verbeterd door 55 jongeren en 10 internationale lesgevers. ISB volgde heel dit project op vanuit België. 

 

 

 

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken