10 miljoen euro voor 25 zwembaden

08 mei 2017
10 miljoen euro voor 25 zwembaden

10 nieuwbouw- en 15 renovatieprojecten krijgen subsidies. 

 

Op 28 april besliste de Vlaamse regering op voorstel van minister van Sport Philippe Muyters over de toekenning van de 10 miljoen euro subsidies voor de zwembadoproep van midden 2016.

 

Van de 37 ingediende projecten kregen er 25 subsidies: 10 nieuwbouwprojecten en 15 renovaties. De betreffende gemeenten en exploitanten werden reeds door Sport Vlaanderen rechtstreeks geïnformeerd.

 

Bekijk hier bij Sport Vlaanderen de lijst van de gesubsidieerde projecten, de subsidiebedragen en het advies van de beoordelingscommissie.

 

Hefboom voor duurzaamheid, samenwerking en toegankelijkheid

ISB waardeert in deze oproep naast de concrete financiële ondersteuning vooral dat deze oproep ook een hefboom was om te werken aan duurzaamheid, samenwerking en toegankelijkheid.

 

Vanuit ISB hopen we met het begeleidingstraject dat we vormgaven in opdracht van Sport Vlaanderen een steentje te hebben kunnen bijdragen aan betere zwembadprojecten. Alle door ISB ontwikkelde ondersteuning blijft uiteraard ter beschikking.

 

Laatste specifieke subsidieoproep

Deze aparte oproep voor zwembaden is de laatste in zijn soort, zegt Vlaams minister Muyters: “Ik heb intussen werk gemaakt van een Globaal Sportinfrastructuurplan, waarbij elk jaar geïnvesteerd wordt in sportinfrastructuur volgens de effectieve noden op het terrein. Vroeger wisten gemeenten niet in welke soort infrastructuur Vlaanderen zou investeren, het waren eens Finse pistes, dan weer sportvloeren of zwembaden. Die onzekerheid is verleden tijd, we investeren nu jaarlijks in de meest waardevolle projecten en voorzien hiervoor in 2017 maar liefst 35 miljoen euro.”

 

  •  ShareDelen
  • Afdrukken
  • Mail een vriend

    Doorsturen

    Gegevens verzender