Uit de Kennisbank: Week van de Vrijwilliger

03 maart 2020
Uit de Kennisbank: Week van de Vrijwilliger

Zet ze in de bloemetjes via je vrijwilligersbeleid.

 

De Week van de Vrijwilliger (29 februari tot 8 maart 2020) is er om te danken. Met woorden, een schouderklop en een welgemeende dankjewel. Maar ook in de rest van het jaar kan je vrijwilligers in de bloemetjes zetten, door hen te begeleiden en te versterken. De ISB-Kennisbank geeft je enkele tips en tricks.

 

Vergoeding

Sportbegeleiders, trainers en juryleden kunnen vergoed worden via vrijwilligers- en verenigingswerk. Maar wat is nu het verschil tussen die twee statuten? Wie kan van welk statuut gebruikmaken? En aan welke voorwaarden moet je voldoen? Dit artikel geeft een antwoord op enkele veelgestelde vragen.

 

Wil je een jonge buitenlandse vrijwilliger laten meedraaien in jouw sportdienst of in een sportvereniging van jouw stad of gemeente? Of wil je een jongere van jouw stad of gemeente helpen om als vrijwilliger in een lokaal bestuur voor sport of een sportvereniging in het buitenland actief te zijn? Dat kan met centen én ondersteuning van Erasmus+ Youth in Action. Lees hier meer over het Europees Vrijwilligerswerk.

 

Onder de loep

Met Flexivol kunnen clubs de aantrekkelijkheid van hun vrijwilligerswerk aftoetsen. In tijden waar vrijwilligerswerking onder druk komt te staan, is het nodig om daar als club stil bij te staan. Met deze methodiek wil Dynamo Project ook het vrijwilligersbeleid bij jouw clubs onder de loep nemen.

 

Niet alleen in de ISB-Kennisbank, maar ook op het ISB-Congres krijg je tal van handvaten mee om je vrijwilligers te ondersteunen. Want zeg nu zelf, een sterk bestuur voor elke vereniging, daar wil je als sportdienst toch voor tekenen? Schrijf in voor sessie 9 of sessie 40 en ontdek heel wat eyeopeners waarmee je jouw sportclubondersteuning een boost kan geven.

 

Week van de Vrijwilliger

Bedank ook jouw vrijwilligers en doe mee met de Week van de Vrijwilliger. Surf naar www.vrijwilligersweek.be en mis niks van de campagne. Gebruik de toolbox en het promomateriaal om je vrijwilligers in de bloemetjes te zeten en maak kans op een verrassingspakket.

  •  ShareDelen
  • Afdrukken