Gerecupereerde CO2 vervangt zwavelzuur, veel meer dan een ecologisch alternatief

01 februari 2021

NoviNato, hoe kan CO2 de pH regelen?


Artikel 3 van de 4 van NoviNato, in aanloop naar hun sessie op het ISB-Congres.

 

In plaats van CO2 bij industriële processen te laten vervliegen in de lucht, wordt dit opgevangen en gebruikt om de pH te regelen in zwembaden. Dit lijkt een mooie green deal … maar, hoe kan CO2 de pH regelen? En wat is de meerwaarde naar zuiver zwemwater?  

Stef Desmet, directeur bij NoviNato, verwijst graag naar het artikel van Prof. Dr. P. Lievens om alvast een tipje van de sluier op te lichten.


Klik hier om het artikel in PDF te lezen. 
Voor meer informatie, surf naar https://novinato.be/chloorarme-zwembaden/.


Samenvatting van het artikel

CO2 is een sterke en snelle regelaar van pH. In de CO2-reactor vindt deze toediening gecontroleerd plaats. Het resultaat is een zeer stabiele pH-waarde. De stabiliteit is belangrijk om kiemen geen kans te geven zich te ontwikkelen en werkt hierdoor preventief op de vorming van gebonden chloor.

 

De Carbon-pH-mineralisator werkt in combinatie met het OXY-3-concept (oxidatie, UVdesinfectie, koperionisatie) om de chloorgehaltes in een publiek zwembad zo laag mogelijk te houden.

 

Tijd voor actie!

Heb je vragen? Contacteer dan Stef Desmet of sluit aan bij de presentatie en live online interactiemoment van NoviNato tijdens het ISB-Congres op woensdag 10 maart 2021 om 12u00. Tijdens deze sessie zal Stef Desmet ook alle verzamelde vragen persoonlijk toelichten. 


Stef Desmet, directeur NoviNato

stef.desmet@novinato.be

T. 0475/98.56.18

 

NoviNato BV

Beeldhouwkunstlaan 8

1700 Dilbeek 

www.novinato.be

 

  • ´╗┐ ShareDelen
  • Afdrukken